Je ľahké znenávidieť takýchto ľudí. Obyvatelia Chemnitzu reagujú na zatknutie teroristu

    0
    Nemecká polícia už páchateľa medzičasom dolapila (Autor: TASR)

    Nemecko zažilo opäť raz poriadne krušné chvíle. Krajinu totiž vydesil posledný prípad, v ktorom hlavnú rolu hral mladý, 22-ročný Sýrčan Jaber al-Bakr. Ten podľa policajných zdrojov plánoval bombový útok na nešpecifikované nemecké letisko.

    Migrant mal mať podľa neoficiálnych správ minulosť, ktorá ho spája s teroristickou organizáciou Islamský štát.

    Našťastie, dnes ráno už agentúry informovali, že al-Bakra sa polícii podarilo dolapiť v saskom meste Lipsko.

    Celý článok TU.

    Posledný prípad je len ďalšou tvrdou ranou pre nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú a jej „Willkommenskultur“. Podobné prípady vždy ešte zintenzívnia antiimigračné nálady a tiež posilnia pozície krajne pravicových strán typu AfD.

    Spomínaný páchateľ žil vo východonemeckom meste Chemnitz v spolkovej krajine Sasko. Práve v tomto meste uskutočnila polícia v sobotu raziu v al-Bakrovom byte. 

    Útočník žil na sídlisku, ktorého architektúra dáva jasne najavo, že spomínané byty si ešte pamätajú časy socializmu. V bytoch žije zhruba stovka ľudí, ktorí sa už po sobotňajšej evakuácii mohli vrátiť späť do svojich domov.  

    V bytovkách žijú zväčša postarší ľudia, ktorých plánovaný útok sýrskeho migranta poriadne rozhneval. Napokon, potvrdzujú to aj ich vyjadrenia pre portál Deutsche Welle.

    „Človek ľahko znenávidí takýchto ľudí. Bohvie, čo si zmyslia nabudúce?“ pokladá si rečnícku otázku staršia pani.

    Nevedno, čo za zatvorenými dverami plánujú

    Aj mnohí ďalší obyvatelia z okolia zastávali rovnaký názor, pričom iný muž v dôchodkovom veku viní za súčasný stav politikov.

    „Takto to dopadne, keď si pustíme do krajiny každého,“ lamentoval. Hoci niektorí obyvatelia sa vyjadrili, že mnohí utečenci, ktorým bolo ponúknuté ubytovanie v tejto lokalite, sú slušní, kontakt s domácimi je minimálny.

    Čo teda prisťahovalci konajú a plánujú za zatvorenými dverami, nevedno. Viac svetla, minimálne, čo sa týka posledného prípadu, by mali priniesť nasledujúce dni, keďže al-Bakr je už v rukách polície.    

    - Reklama -