Na Slovensku práve prebieha najväčšie armádne medzinárodné cvičenie. Stovky vojakov z V4, Nemecka aj USA sa pripravujú na…

    0
    Prezident sa zúčastnil na cvičení Slovenský štít. Ilustračná fotografia (Autor: prezident.sk)

    “V rámci jednotlivých fáz série cvičení Slovak Shield si vojaci komplexne preverili reakcie na rôzne druhy ohrození, a to od nevojenských až po potrebu nasadenia mnohonárodného zoskupenia na obranu územnej celistvosti jedného zo spojencov,” vysvetlil minister obrany SR Peter Gajdoš. Zároveň pripomenul, že cvičenie reaguje aj na najnovší vývoj bezpečnostných ohrození.

    Ako doplnil náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim Slovak Shield preveruje príslušníkov Ozbrojených síl SR po strategickej, operačnej aj taktickej stránke, a to na všetkých úrovniach. “Nejde však len o ich pripravenosť v súvislosti s obranou štátu, ale tiež v krízových situáciách, ktoré si vyžadujú spoluprácu s ministerstvom vnútra a ďalšími mimorezortnými zložkami v rámci krízového riadenia SR,” vysvetlil.

    Cvičenie sa okrem Centra výcviku Lešť koná v Akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši, v Trenčíne a v Bratislave. Začalo 29. septembra a potrvá do 14. októbra.
     

    - Reklama -