Mali teroristi opäť chuť zabíjať? Nemecké mesto v pohotovosti. Polícia našla v byte stopy po výbušninách, po Sýrčanovi pátrajú

    0
    Fotografia zasahujúcich policajtov neďaleko miesta činu v Chemnitzi (Autor: Facebook, TAG24 Chemnitz)
    Hovorca regionálnych policajtov v spolkovej krajine Sasko Tom Bernhardt potvrdil, že výbušniny boli v byte pomerne dobre ukryté. Celý bytový objekt vyšetrovatelia dopoludnia uzavreli a prehľadali pre “podozrenie z plánovania bombového útoku” a upozornili obyvateľov postihnutej oblasti, aby sa zdržiavali doma. Podozrivý nájomca bytu z miesta činu ušiel.
     
    Po 22-ročnom Jaberovi Albakrovi z Damasku, podozrivom z plánovania bombového útoku, polícia stále pátra. Úrady zverejnili fotografiu hľadaného Sýrčana a vyzvali obyvateľov, aby im o ňom poskytli akékoľvek informácie.
     
    Trojicu podozrivých, ktorí poznali Albakra, vzali do väzby v meste Chemnitz. Vyšetrovatelia zatknutých aktuálne vypočúvajú.
     
    Agentúra DPA s odvolaním sa na informácie od bezpečnostných služieb uviedla, že prípad môže viesť k islamským radikálom.
     
    Miestna polícia získala v noci nadnes od spolkových tajných služieb informácie o “vážnej hrozbe”, povedal Bernhardt. “Podozrenie z plánovania bombového útoku” nasmerovalo políciu do bytu a musela uzavrieť celý výškový obytný dom,
    - Reklama -