Rekordný počet sexuálnych útokov. Návštevníkov však majú na 15-ročnom minime. Vitajte na Oktoberfeste

    0
    Oktoberfest v nemeckom Mníchove (Autor: TASR)

    Na Oktoberfest v Mníchove pricestovalo tento rok 5 miliónov 600-tisíc ľudí. To je viac, ako je ľudí na celom Slovensku, ale napriek tomu je to pre organizátorov len slabé číslo. Vlani prišlo na pivné slávnosti do hlavného mesta Bavorska o 300 000 ľudí viac. Podľa štatistík prišlo menej ľudí len v roku 2001, keď bol svet otrasený z teroristických útokov z 9. septembra.

    Počet návštevníkov síce klesol na 15-ročné minimum, ale oveľa alarmujúcejší je počet znásilnení, ktoré obete nahlásili počas tohtoročného Oktoberfestu. Kým vlani sa podľa policajných záznamov stalo 21 takýchto prípadov, tento rok ich bolo o desať viac a polícia to dáva za vinu migrantom, ktorých je v Nemecku od minulého roka o jeden a pol milióna viac.

    Celková kriminalita na Oktoberfeste síce poklesla, narástol však počet znásilnení, a to je po udalostiach z letných hudobných festivalov a dávnejších osláv Nového roka v Kolíne ďalším klincom do rakvy tolerancie voči migrantom v Nemecku. Skupina aktivistov s názvom Bezpečnejší Wiesen pre dievčatá a ženy tvrdí, že na tohtoročnom Oktoberfeste oslovilo členov bezpečnosti až 215 žien, ktoré boli terčom sexuálneho obťažovania, a 18 z nich sa sťažovalo na fyzické násilie.

    Celý text nájdete TU

    - Reklama -