Toto už je peklo: V Nemecku začína byť vďaka migrantom zle, polícia nič nenarobí

    0
    Migranti v Nemecku (Autor: TASR)

    Úrady zatiaľ o tejto časti Dortmundu, kde žijú prevažne prisťahovalci, nehovoria ako o no-go zóne. Samozrejme, tunajšia situácia týchto oblastí, známa z britských, francúzskych či švédskych miest, ich celkom iste pripomína. V okolí Mallinckrodtstraße žije tiež veľké množstvo prisťahovalcov z Blízkeho východu a Afriky. Ako uvádza nemecký denník, neuplynie deň, aby tu polícia nemusela vyšetrovať násilnosti, krádeže, obchodovanie s drogami či vraždy.

    Rovnako ako v klasických no-go zónach, v Dortmunde a ďalších mestách Porúria majú policajti rovnako problémy s vymáhaním poriadku a získaním rešpektu u páchateľov trestnej činnosti. Incidentov, keď sa rozzúrení prisťahovalci z arabských krajín či juhovýchodnej Európy postavili priamo zasahujúcim policajtom, je podľa Rheinsiche Post neúrekom. Naposledy došlo k podobnému prípadu túto nedeľu, keď dvoch policajtov v civile obklopilo asi sto miestnych chuligánov.

    Celý text v nemčine je TU.

    Ako tvrdí polícia, celá situácia bola veľmi napätá a trvala niekoľko minút. Všetko tentoraz vyprovokoval dvadsaťštyriročný Rumun. Podnecoval dav k násiliu voči strážcom zákona a na policajné auto následne dopadlo niekoľko sklenených fliaš. Prisťahovalci sa upokojili a rozišli po svojom až po príchode ďalšieho policajného auta. Vedľa Dortmundu sa zvyšuje počet kriminálnych prípadov aj v Kolíne nad Rýnom, Essene alebo v Duisburgu.

    Najväčšie problémy majú policajti a úrady s moslimskými prisťahovalcami, ale napríklad aj so spomínanými Rumunmi, ktorí značne znepríjemňujú život pôvodných obyvateľov miest v Porúrí. “Počet prípadov týkajúcich sa zvýšeného hluku, napadnutia a krádeží sa zvyšuje rapídnym tempom,” cituje denník nemenovaného úradníka a dodáva, že pred niekoľkými dňami došlo v Dortmunde k ďalšiemu “zhluknutiu davu”, ktorý sa správal k policajtom veľmi nepriateľsky.

    V prípade páchateľov trestnej činnosti pochádzajúcich z krajín Blízkeho východu či Afriky sú úrady prakticky bezradné. Ani mnohonásobne usvedčených páchateľov nemôžu deportovať, ak v ich krajinách trvá vojenský konflikt. Často sa pritom ani nepodarí vypátrať, kto je za daný trestný čin zodpovedný, lebo mnoho prisťahovalcov žije v nemeckých mestách ilegálne. Narastajúcu kriminalitu páchateľov z Rumunska sa snažia riešiť úrady čiastočne tým, že pozývajú do nemeckých miest rumunských policajtov.


     

    - Reklama -