Nicholsonová nekompromisne: Firma Ficovho strýka si poriadne pomastila vrecká

    0
    Lucia Nicholsonová, poslankyňa za stranu Sloboda a Solidarita (Autor: SITA)

    O firme STYLE-MONT, spol. s r. o., sa toho už v minulosti popísalo v médiách naozaj dosť. Dôvodom boli zaujímavé „kšeftíky“, ku ktorým sa v minulosti spoločnosť dopracovala. Na núdzu o kšefty sa ale nemôže sťažovať ani v súčasnosti. Nicholsonová v blogu upozorňuje, že konateľom spoločnosti je L. Rybanský, strýko Roberta Fica. Ďalším spoločníkom vo firme je aj Anton Lacika, ktorý je zase švagrom Vladimíra Faiča, ako píše Nicholsonová, „Ficovho blízkeho človeka“. „Faiča si Fico priviedol z SDĽ, je to absolvent Vysokej školy politickej za hlbokej totality, šéfoval Ficovým poradcom a médiá o ňom písali, že robil biznis so schránkovými firmami,“ zhodnotila Faičovu minulosť saskárka.

    „V tomto roku sa firme STYLE-MONT, spol. s r. o., začalo opäť dariť. Rozbehol sa projekt rekonštrukcie škôlok za bruselské peniaze, rozbehli sa aj zákazky spoločnosti,“ podčiarkla poslankyňa vo svojom texte. Firma získala v obci Žabokreky zákazku na rekonštrukciu materskej školy za viac ako 153-tisíc eur. Z piatich firiem, ktoré o prácu zabojovali, podmienky splnila len jedna, STYLE-MONT, spol. s r. o. „Predstavte si, že všetky štyri vylúčené firmy nesplnili tú istú podmienku, t.j. namiesto dodania overených kópií, resp. originálov technických dokladov, dodali len čestné vyhlásenia. Jedine STYLE-MONT, spol. s r. o., zázračne dodala presne to, čo mala,“ popisuje podpredsedníčka parlamentu.

    Spoločnosť si pomastila vrecká aj v Radošinej, kde podpísala zmluvu za takmer 84-tisíc eur na rozšírenie kapacít materskej školy. V obci Ostratice zase podpísali zmluvu za viac ako 25-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky. „No a na dôvažok si úspešná firma Ficovho strýka prišla na svoje aj pri rekonštrukcii Obecného úradu v Nemčiciach – zmluva: Obecný úrad Nemčice – suma: 87 361,87 eur s DPH,“ píše politička. V tomto prípade verejná súťaž prebehla, no prihlásil sa len jeden uchádzač, STYLE-MONT, spol. s r. o. Nicholsonová podotýka, že jej vyhlasovateľ ju mal zrušiť.

    Na záver si saskárka do premiéra Fica ešte poriadne rýpla. „Jeho chobotnica funguje dokonale, v malých aj veľkých mestách a v malých aj veľkých kšeftoch. A tak jeho „rodina“ dostane najesť aj bez jeho pričinenia sa. On osobne sa venuje ďaleko väčším veciam za ďaleko väčšie peniaze. To jediné mu verím,“ dodáva poslankyňa.

    - Reklama -