Ohromené USA žasnú, čo Maďari vymysleli: Orbán naberá tritisíc „lovcov migrantov“. Americkí novinári sa vkradli na ich výcvik

    0

    „Ani jeden migrant nám nič neprinesie, navyše ide v každom individuálnom prípade o teroristickú hrozbu,“ konštatoval podľa Američanov Orbán. A tak sa novinári Washington Post vydali priamo do Maďarska, aby priniesli obsiahlu reportáž o výcviku týchto „pohraničných lovcov“. Napospol mladých ľudí oslovili, aby chránili svoju vlasť nielen slovne, ale aj s obuškami, špeciálnymi pomôckami pre nočné videnie, a tiež so zbraňou v ruke.

    Americký denník tiež uvádza, že je trochu absurdné, ako sa predtým izolovaný národ, respektíve štát za železnou oponou bráni prípadnej migračnej vlne. A upozorňuje na referendum, ktoré sa bude konať dnes.

    Vláda Viktora Orbána spustila pred referendom takú masívnu kampaň, že o výsledku hlasovania len málokto pochybuje. Maďari s vysokou pravdepodobnosťou kvóty odmietnu. Zdá sa však, že Orbánov kabinet neponecháva nič na náhodu a už aj deti na školách učia rozoznať Európana od „Neeurópana“. Server 444.hu informuje, že na maďarské školy dorazili učebnice zemepisu, podľa ktorých sa deti majú učiť, čo je to multikulturalizmus a ako spoznať Európana od „Neeurópana“. Žiakom má na rozšírenie obzorov poslúžiť aj obrázok, na ktorom je niekoľko postáv vedľa seba. Nájdeme na ňom dvoch černochov, Eskimáka, Aziatku, azda Rusa s dlhšími fúzmi, ženu v ponče a tak podobne. Nechýba ani žena v burke a pán v zelenej košeli, s okuliarmi a fúzmi, ktorý podľa všetkého zastupuje tých „správnych“ Európanov. Obrázok koluje na sociálnej sieti Twitter s komentárom, že ide o ďalší pokus vlády Viktora Orbána priživiť strach z utečencov.

    - Reklama -