Utečenec nezvládol pohľad na polonahé ženské telá. Rozohnil sa tak, že napadol aj policajta

    0
    Utečenci. Ilustračná fotografia (Autor: Radim Panenka)

    Koniec augusta patrí v osobitej londýnskej štvrti karnevalu, kde rozhodne nechýba zábava a vzrušenie. Ako sa však v rámci tohtoročného ročníka ukázalo, nie všetci účastníci karnevalu zrejme pochopili jeho poslanie, ktorým je oslava multikulturalizmu. Po skončení karnevalu, na ktorom sa zúčastnili tisíce ľudí z Veľkej Británie aj z iných kútov sveta, polícia evidovala vyše 450 zatknutých. U deväťdesiatich z nich sa našli zbrane, došlo k trinástich prípadom sexuálneho násilia, krádežiam, násilnostiam atď.

    Festival sa v Notting Hill koná už od roku 1964, kedy vznikol na oslavu kultúrnych tradícií tamojšej afrokaribskej komunity. Ale ešte žiadny ročník nebol poznamenaný takýmito násilnosťami. Pri zásahu proti agresívnym návštevníkom bolo zranených dvadsaťpäť policajtov, ktorí mali plné ruky práce s tým, aby sa im podarilo „horúce hlavy“ spacifikovať a vrátiť karnevalu plnému pestrofarebných masiek, odhalených ženských tiel a exotickej hudby jeho pôvodný zámer.

    Sýrsky utečenec z Aleppa Mohamed al-Youssfi videl na karnevale toľko polonahých ženských tiel možno prvýkrát vo svojom živote a tento ojedinelý zážitok, ako to v prípade moslimských migrantov býva, úplne nezvládol. Vo štvrtok už dvadsaťtriročný muž čelil na magistrátnom súde vo Westminsteri obvineniu zo sexuálneho napadnutia a útoku na verejného činiteľa. Podľa vyjadrenia štátneho zástupcu Edwarda Aydina mal obvinený siahať žene na prsia a potom udrieť hlavou zasahujúceho policajta.

    „Al-Youssfi prenasledoval svoju štyridsaťšesťročnú obeť a jej dve kamarátky, z ktorých jedna bola tehotná. Priblížil sa ku trojici žien a najstaršiu z nich pevne objal zozadu, pričom jej začal proti jej vôli nekompromisne ohmatávať prsia a pozadie. Keď sa pokúsil prítomný strážnik Steve Goddhind proti sexuálnemu násiliu dvadsaťtriročného sýrskeho utečenca zasiahnuť, dostal úder hlavou do oblasti brucha,“ uviedol štátny zástupca.

    Obvinený muž je vo Veľkej Británii zatiaľ len veľmi krátko, ale už má problémy so zákonom. Budúcu stredu by si mal v zrýchlenom súdnom konaní vypočuť rozsudok. Jeho výška zrejme nebude závratná, pretože súd pravdepodobne prihliadne na odlišné kultúrne zvyklosti, na ktoré si Sýrčan ešte stále zvyká. V každom prípade sa nemusí obávať, že by ho pre stret so zákonom deportovali späť do Aleppa, kde by bol v dôsledku prudkých bojov ohrozený jeho život.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -