Terorizujú ich? Takýmto útokom čelí Galkova rodina

    0
    Ľubomír Galko (Autor: SITA)

    Rieši nepríjemné starosti. Podpredseda opozičnej strany SaS Ľubomír Galko aj jeho najbližší majú poškodené svoje autá, a to rozhodne nie vlastnou vinou.

    Až zhruba po troch týždňoch vyšlo najavo, že bývalý minister obrany aj jeho manželka, respektíve dcéra mali na svojich štvorkolesových tátošoch prerezané gumy a poškriabané dvere.

    Faktor náhody vylúčil

    Ako povedal Galko pre portál Aktuality.sk, zaiste išlo o vopred premyslený čin.

    „Sú to úplne rozdielne autá. Niektoré majú bratislavskú značku, niektoré malackú, sú to navyše celkom rôzne kategórie. Jediné, čo ich spája, je to, že ich používajú členovia rodiny Galkovcov. Stalo sa to naraz všetkým trom autám v priebehu jedného týždňa,“ uviedol.

    Na sídlisku v Bratislave

    Keďže Galkovci aktuálne nútene rekonštruujú svoj rodinný dom, keďže ich vytopilo, museli sa načas nútene presunúť k politikovej svokre na bratislavské sídlisko. 

    „Prešiel jeden-dva dni a manželka si našla poškriabané dvere na aute. Stála úplne na kraji, neďaleko krčmy. Tak sme si povedali, že sa na aute niekto vybláznil, lebo mal vypité,“ opísal prvé poškodenie Galko.

    Už i prepichnutá pneumatika

    Tento scenár sa ale nenaplnil. O dva dni mala problém rovnakého charakteru aj Galkova dcéra.

    O tom, že išlo o cielené poškodenie majetku, svedčí aj, že auto exministrovej dcéry stálo v strede parkoviska medzi ostatnými autami. Navyše ako „bonus“ okrem poškriabaných dverí páchateľ tentoraz aj prepichol pneumatiku na aute.

    „V servise nám povedali, že pneumatiku prepichli takpovediac ´profesionálne´, na boku a na mieste, kde je guma najtenšia a nástroj sa ľahko vyťahuje. Podľa nich to bol jednoznačne úmysel,“ dodal Galko.

    Rozhodli sa pre predčasný návrat

    A už o pár dní, zase na inom mieste v rámci parkoviska, prišlo na rad aj auto samotného poslanca liberálov.

    To už bola posledná kvapka a po oprave naložil Galko rodinu a vrátili sa späť do síce stále ešte neopraveného domu, kde sú však autá v bezpečí.

    - Reklama -