Neberte nám tatarák! Absurdistan. Politici aj bežní ľudia bijú na poplach. Hrozí vraj zákaz obľúbeného jedla

    0

    Surovému hovädziemu mäsu alias tataráku hrozí v slovenských reštauráciách koniec. Zakročiť proti tejto pochúťke sa rozhodol úrad verejného zdravotníctva. Ten si až doteraz vyhlášku z roku 2007, ktorá hovorí o zákaze predávať jedlo z mäsa bez tepelnej úpravy, nevšímal. Lenže, niečo sa zmenilo a hygiena začala s rozdávaním pokút. V jeden deň ich dala až v šiestich bratislavských reštauráciách a prestať s nimi neplánuje.

    Pre záchranu tatarského bifteku vznikla petícia Neberte nám tatarák, ktorej tvorcovia požadujú, aby sa sa vyhláška ministerstva zdravotníctva o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania upravila spôsobom, ktorý by podávanie tataráku v reštauráciách umožňoval.

    Petíciu podporil aj exminister práce Ľudovít Kaník. Ten sa k tejto téme vyjadril na sociálnej sieti: „Najväčšie nezmysly a šikana sa skrývajú vo vyhláškach. Viac a väčšia ako v zákonoch. Vyhlášky robia úradníci na ministerstvách a ani poslanci na to nemajú žiaden dosah.“ Tiež tvrdí, že keby sa všetky vyhlášky striktne dodržiavali, ekonomika by skolabovala. „Je to absurdistan. Preto sa aj ja pridávam k tejto petícii, ktorá reaguje na jednu z mnohých hlúposti a absurdností,“ dodáva.

    Tataráku sa nechce vzdať ani člen mimoparlamentnej strany SKOK! Martin Chren, ktorý má v tejto veci jasno: „V živote každého človeka raz nastane chvíľa, keď sa nájde vec, za ktorú sa musí odvážne postaviť. Ak nie ste vegáni (a stavím sa, že to by som vedel, lebo by ste sa tým už pochválili), tak toto sa týka aj vás!“  

    Autor: lc


     

    - Reklama -