Násilné VIDEO z Ukrajiny: Politici sa pobili priamo v televízii. Radšej sa nepozerajte

    0
    Bitka v ukrajinskom parlamente. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Svoju minútu slávy prežil Parasjuk, vyštudovaný ekonóm z Ľvova, vo februári 2014, keď stál na pódiu po boku vodcu strany Vitalija Klička. Bývalý vynikajúci boxer práve demonštrantom vysvetľoval podrobnosti o dohode medzi opozíciou a vládnucim režimom prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyča. V jednej chvíli mu horkokrvný Parasjuk v maskáčoch vzal mikrofón a predniesol svoje ultimátum. Ak do zajtrajších desiatich hodín nevyzve prezidenta k odstúpeniu, prejdeme do ozbrojeného útoku.“

    Od svojho vtedajšieho vystúpenia je Parasjuk považovaný za „muža, ktorý vyhnal Janukovyča“. Svoju povesť „neohrozeného bojovníka bez bázne a hany si v očiach mnohých voličov značne pošramotil. Do parlamentu vstúpil ako nezávislý, aktuálne pôsobí v nacionalistickej frakcii Ukrop. Jeho násilnícke eskapády sú aj na pôde ukrajinského parlamentu prakticky na dennom poriadku.


    Zdroj: YouTube/ 112 Ukraina

    Vlani na jeseň sa priamo pri rokovaní protikorupčného výboru vrhol na zástupcu veliteľa hlavného oddelenia pre boj s korupciou a organizovaným zločinom ukrajinskej služby bezpečnosti Vasilija Pisného a kopol ho do hlavy. Ten práve hovoril do mikrofónu o tom, že pre Majdan urobil oveľa viac ako samotný Parasjuk. Len niekoľko dní pred tým bol zase účastníkom incidentu v súdnej sieni, keď sa riešil prípad zatknutého predsedu frakcie Ukrop Henadije Korban.

    Ani v tomto roku Parasjuk zo svojej horkokrvnosti nič nezľavil a aktuálne čelí hneď niekoľkým vyšetrovaniam z dôvodu fyzického napadnutia svojich oponentov. Aktuálne sa zaplietol do bitky s Oleksandrom Vilkulemom, poslancom za Stranu regiónov, ktorej šéfom bol svojho času aj exprezident Viktor Janukovyč. Bitka sa strhla po odchode z televízneho štúdia, v ktorom sa obaja muži stretli vo veľmi nervózne vedenej diskusii.


    Zdroj: YouTube/ 112 Ukraina

    Ako ukazuje priložené video, Parasjuk sa na Vilkula vrhol zozadu, ale narazil na rozhodný odpor z jeho strany i zo strany jeho bodygarda. Obaja rozčúlení muži sa v priebehu krátkej, ale o to agresívnejšej, potýčky častovali nepublikovateľnými výrazmi. Okolo stojaci ľudia sa ich snažili od seba odtrhnúť a upokojiť celú emotívnu situáciu. Parasjuk sa podľa všetkého cítil hlboko dotknutý práve skončenou debatou, v ktorej podľa zlých jazykov nemal v diskusii s politickým rutinérom Vilkulem „ako obvykle, žiadne argumenty.

    Autor: Josef Provazník

    - Reklama -