Egyptský poslanec o utopených migrantoch: Zaslúžili si zomrieť!

    0
    Ilustračné foto: Záchrana migrantov v Stredozemnom mori (Autor: SITA)

    Pri egyptskom pobreží Stredozemného mora stroskotala preplnená rybárska loď vezúca mladých migrantov do Talianska. Egyptské ministerstvo zdravotníctva informovalo, že pátracie tímy doposiaľ vylovili na mieste tragédie 163 preživších, 168 bezvládnych tiel a ďalších 150 cestujúcich je naďalej nezvestných.

    Poslanec egyptského parlamentu Elhamy Agina vyhlásil, ak mladí ľudia emigrujú poza chrbát svojich rodičov alebo bez ich súhlasu, nesú zodpovednosť za to, čo sa môže stať a preto si nezaslúžia žiaden súcit. Dokonca aj rodičia mladých ľudí, ktorí ilegálne emigrujú a sú počas toho chytení alebo prídu o život, by podľa poslanca mali byť potrestaní. Agina argumentuje, že práve rodičia by mali svojim deťom vysvetliť nesprávnosť takéhoto konania. „Keby to bola vláda, kto týmto mladým povedal, že majú utiecť touto loďou, okamžite by sme z toho vyvodili pre vládu zodpovednosť,“ dodal poslanec.  

    Poslanec Elhamy Agina je v Egypte známy svojimi kontroverznými vyhláseniami. Jeho vyjadrenia na sociálnych sieťach a v médiách vyvolali aj tentoraz pohoršenie a vlnu nevôle.

    - Reklama -