Nové vystúpenie Angely Merkelovej: Výzva Nemcom, ktorá ešte nezaznela

    0
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová (Autor: SITA)

    Podľa Merkelovej je dôležité cestovať po krajinách Blízkeho východu, aby ľudia lepšie pochopili históriu a súčasný vývoj v tejto časti sveta. „Dozviete sa pri takom cestovaní viac o vzťahoch medzi arabskými štátmi a Európou, čo vám umožní lepšie vnímať situáciu v regióne Blízkeho východu, pochopiť mentalitu tamojších ľudí aj globalizáciu. Považujem za ideálne, keď sa môže človek o týchto skutočnostiach presvedčiť priamo na mieste,“ uviedla nemecká kancelárka podľa servera Berlin Journal.

    Študentka Alessa Buschová sa Merkelovej konkrétne opýtala na krajiny arabského sveta. „Cestovanie nemeckých turistov napríklad v arabských krajinách má, samozrejme, dva efekty. Po prvé pomáha týmto krajinám z ekonomického pohľadu. V týchto krajinách je často vysoká nezamestnanosť a cestovný ruch napomáha rastu priemyslu a ďalších odvetví hospodárstva, ktorý zaisťuje ľuďom optimistickejšie vyhliadky do budúcnosti.“

    Ďalším aspektom je podľa Merkelovej už spomínané pochopenie súčasných vzťahov medzi týmito vzdialenými regiónmi a Európou. „Rada by som povzbudila všetkých, ktorí plánujú cestovať do krajín arabského sveta,“ zopakovala kancelárka svoju výzvu. Zároveň však upozornila na možné bezpečnostné problémy, ktorým môžu turisti pri cestovaní po krajinách Blízkeho východu čeliť.

    „V každej z týchto krajín panuje odlišná bezpečnostná situácia. Ministerstvo zahraničia v spolupráci s veľvyslanectvami v týchto krajinách pozorne monitoruje vývoj situácie a informuje o aktuálnom stave na svojich webových stránkach. Odporúčam preto všetkým turistom, ktorí sa do týchto regiónov chystajú, aby si vopred zistili všetky dostupné informácie,“ uviedla v krátkom videorozhovore Merkelová, ktorá by mala v pondelok popoludní vystúpiť na stretnutí zástupcov cestovného ruchu aj osobne.

    Je otázkou, či aj samotná Angela Merkelová holduje cestovaniu na Blízky východ, ale v jednom z aktuálnych rozhovorov podľa servera Berliner Zeitung prezradila zaujímavú perličku zo svojej dávnej minulosti. Všeobecne sa vie, že v mladosti bola Merkelová pionierka, stala sa aktívnou zväzáčkou a rada počúvala Beatles. V rozhovore pre jubilejné vydanie WirtschaftsWoche potom prezradila, že počas štúdií koketovala s myšlienkou otvoriť si reštauráciu. K tomu nakoniec nedošlo.

    - Reklama -