Koniec špekuláciám? Maďarskí vyšetrovatelia odhaľujú, čo vidia za výbuchom v Budapešti

    0
    V Budapešti došlo k explózii (Autor: Reprofoto: Twitter)

    “Pri výbuchu boli zranení dvaja hliadkujúci príslušníci Budapeštianskeho veliteľstva polície (BRFK). Obaja sú hospitalizovaní. Polícia uzatvorila okolie a uistila sa, že ďalší zranení nie sú,” povedala hovorkyňa Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK) Melinda Csillagová.

    O stave členov hliadky zatiaľ nevydali žiadne správy. Podľa nepotvrdených informácií zranení boli policajt a policajtka. Muž bol zranený na nohe a žena utrpela poranenia nohy.

    V okolí tlaková vlna rozbila viaceré okná a bolo poškodených mnoho vozidiel. Bezpečnostný expert Péter Tarjányi pre televíziu uviedol, že všetko naznačuje tomu, že nešlo o výbuch plynu. Zdôraznil, že polícia presne vie, čo sa stalo, o čom svedčí aj skutočnosť, že nikto nehovorí o teroristickom útoku. Polícia vypočúva obyvateľov okolia. Dnes ráno už časť evakuovaných pustili do svojich príbytkov, ostatní čakali v autobusoch.

    Internetové vydanie denník Népszabadság uviedlo, že pred miestnosťou, prípadne v priestoroch domu číslo 2-4 na ulici Teréz körút vybuchla výbušnina, ktorá obsahovala aj klince. Príčina výbuchu zatiaľ nie je známa. Explózia nespôsobila žiaden ďalší požiar.

    - Reklama -