Donald Trump vyhrá. Hovorí to expert, ktorý sa celé roky nepomýlil

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Predvolebným prieskumom však zatiaľ dominuje demokratka Hillary Clintonová. Aj napriek tomu Lichtman v rozhovore pre Washington Post uviedol, že prezidentom Spojených štátov amerických sa stane Donald Trump. Meno prezidenta USA Lichtman predpovedal úspešne už niekoľkokrát, a to od roku 1984.

    Lichtman svoje slová nepodoprel o predvolebné prieskumy ani vlastné politické názory. K jeho veštbám mu slúži trinásť kľúčov do Bieleho domu. Sú to indície, ktoré okrem iného rozoberá vo svojej knihe Predvídanie ďalšieho prezidenta: Kľúče do Bieleho domu 2016.

    “Kľúče do Bieleho domu sú systémom, ktorý generuje predpoveď založenú na historických udalostiach. Definoval som ho na základe každej prezidentskej voľby v rozmedzí rokov 1860 až 1980. Potom som ho použil na vždy správne predpovede od roku 1984 až do roku 2012,” opísal Lichtman s tým, že tohtoročný odhad bol najzložitejší. Nikdy sme totiž podľa neho nevideli kandidáta, ako je Trump.

    Svoj systém opísal následne podrobnejšie. Ide o trinásť otázok s možnosťou odpovedí pravda či nepravda. A práve každá pravda je plusovým bodom pre víťazstvo strany, ktorá má aktuálne svojho zástupcu v Bielom dome. “Ak je šesť a viac odpovedí ´neprávd´, strana, ktorá má zástupcu v Bielom dome, prehrá. Ak je menej ako šesť ´neprávd´, vládnuca strana získa ďalšie štyri roky,” hovorí Lichtman.

    Pôvodný text TU.

    - Reklama -