Odmietate masovú imigráciu z tretieho sveta? Ste ako Hitler. Sorosova nadácia na Slovensku prišla s takýmto videom

    0
    George Soros (Autor: TASR)
    Podobne ako pri prvých dvoch propagačných záznamoch zameraných proti extrémizmu pochádza aj tento tretí diel z dielne prestížnej reklamnej spoločnosti Mayer McCann Erickson. Nadácia otvorenej spoločnosti si v reklamke objednala nielen videá, ale rovno celú kampaň proti extrémizmu, ktorý sa podľa aktivistov šíri na Slovensku aj v súvislosti s migrantmi. 
     
    Na videu je žena, ktorá sedí na posteli a píše komentár na svojom laptope, kde sa ostro vyjadruje, že si neželá, aby k nám prichádzali migranti. Dôležitú úlohu hrá v tomto prípade slovíčko „ale“, pre ktoré ľudskoprávne organizácie často neváhajú za extrémistov, fašistov a rasistov označiť všetkých, ktorí síce uznávajú, že utrpenie vo vojne je hrozné, ale majú výhrady voči masovej imigrácii a nastoleniu multikultúrnej spoločnosti. 
     
    Nadácia otvorenej spoločnosti na svojom facebookovom profile vyzýva ľudí, aby zdieľali video a pomohli tak „zastaviť nenávisť v spoločnosti“ a znova je prítomné slovíčko „ale“, ktoré podľa ľudskoprávnych aktivistov „hejt“ (nenávistný výrok) neskryje. 
     
    „Je mi ľúto detí, ktoré zomreli vo vojne, ALE to ešte neznamená, že sa sem môžu tie čierne papule nasťahovať,“ znie text, ktorý žena píše na svojom notebooku. Následne ho zatvára a ľahne si spať, ale vedľa nej sa po krátkej chvíli objaví ležiaci muž zamaskovaný ako Adolf Hitler, ktorý sa na ňu len pozrie. 
     
     
    Celý spot Nadácie otvorenej spoločnosti sa končí konštatovaním, že „aj nenávisť skrytá za slovom ale vedie k extrémizmu“. Nasleduje logo kampane s názvom Ale hejt neskryje a odkaz na rovnomennú stránku Alehejtneskryje.sk. Video je síce namierené proti naozaj extrémnym a rasistickým vyjadreniam proti imigrantom, zapadá však do skladačky aktivít známeho miliardára, ktorý sa snaží urýchliť a uľahčiť imigračnú vlnu ľudí z tretieho sveta do Európy.

    Filantrop hýbe svetom 

    Nadácia otvorenej spoločnosti, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 1992, patrí pod sieť medzinárodných nadácií Open Society Foundations. Vo vyše 70 krajinách sveta založil tieto nadácie americký miliardár George Soros, ktorý je zástancom novodobej liberálnej politiky a multikultúrnych hodnôt. 
     
    Soros je známy tým, že podporuje ľavicových aktivistov, LGBT komunity a najrôznejšie skupiny či nadácie bojujúce proti rasizmu, fašizmu a extrémizmu. Podľa kritikov, medzi ktorých patria aj politici, však hýbe svetovým dianím a ovplyvňuje pomocou svojich nadácií politiku po celom svete. 
     
    Už vlani na neho maďarský premiér Viktor Orbán slovne zaútočil, keď povedal, že Soros chce podľa neho strhnúť hranice v Európe tým, že podporuje masovú migráciu. Neskôr to americký miliardár sám potvrdil. „Jeho (Orbánov) plán považuje ochranu národných hraníc za cieľ a utečencov za prekážku. Náš plán považuje za cieľ ochranu utečencov a národné hranice za prekážku,“ uviedol Soros koncom minulého roka v písomnom stanovisku pre agentúru Bloomberg. 
     
    - Reklama -