Matovičovo priznanie: Sme na kolenách. Fico nás môže zložiť

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    Šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič v rozhovore pre Denník N priznal, že svojou živnosťou nahral koalícii na smeč a dal im do rúk zbraň, ktorej neodolajú, aby ju nevyužili. „Lebo či už Bugár, Danko, všetci títo ficovci, alebo aj nejaký Beblavý sa už úplne trasú, kedy to konečne budú môcť spraviť,“ vyjadril sa. Jedným dychom však Matovič priznal, že im na smeč nahrať nechcel a vníma to ako svoj spôsob boja za spravodlivosť.

    V rozhovore sa však vyjadril, že jeho kolega Daniel Lipšic mu povedal: „Nehrozí, že mandát stratíš, lebo trest môže byť až pri opakovanom zlyhaní,“ citoval ho a dodal, „ ja ešte dodnes nemám právoplatné rozhodnutie o mojom prvom zlyhaní.“ Líder Obyčajných ľudí má jasno aj v tom, čo by robil, keby boli na jeho mieste premiér Robert Fico alebo minister vnútra Robert Kaliňák. Podľa jeho slov by nechcel, aby trpeli za to, že nemajú prerušenú živnosť. „Ani pokutu by som im za to nedal,“ povedal a pokračoval, „ani by som nedokázal rozmýšľať nad tým, že by mali prísť o mandát.“

    Na margo aktuálneho diania v hnutí Matovič povedal: „Nastal zvrat, nielen Danovi sa podlomili nohy, ale aj mne. Nehanbím sa povedať, že sme na kolenách, z toho pohľadu, že ja nemám pôdu pod nohami, ako mi je ľúto, čo sa stalo Danovi,“ vyjadril sa a v závere dodal, „sme oslabení, sme v situácii, že ešte dve – tri rany a zložia nás úplne.“ Podľa jeho slov sa Fico a Kaliňák môžu tešiť, pretože udalosti uplynulého týždňa im zrejme zabránia v takom húževnatom hone na zlodejov.

    - Reklama -