Moslimovia, vypadnite! Pozrite sa, čo sa deje v jednej reštaurácii v USA

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Dan Ruedinger vyvesil v svojej reštaurácii odkaz pre všetkých moslimov, nech vypadnú z USA. Urobil to len niekoľko dní po útoku, ktorý mal na svedomí osamelý útočník v obchodnom stredisku a počas ktorého bolo zranených desať ľudí.

    Z Ruedingerovej strany však nejde o žiadny rasizmus a za rasistické považujú jeho vyhlásenie len „politicky korektní“ ľudia, ktorí to skrátka nechápu.

    Ceduľa už stihla vyvolať vlnu reakcií, podstatná časť z nich bola negatívna a dokonca došlo aj na jeden útok, kedy do výlohy niekto hodil sklenenú fľašu. Našli sa však aj takí, ktorí Ruedingerovu odvahu ocenili.

    Všeobecne však od chvíle, keď majiteľ v reštaurácii nápis vyvesil, sa mu hostia len tak hrnú a musel dokonca zavolať pomocné sily na rajón.

    „Mám toho dosť, stojím si za tým. So všetkými tými bombami a prestrelkami, ktoré sa tu udiali, naozaj máme vítať utečencov, ktorí nás chcú zabiť?“ poznamenal. „To nemá vôbec nič spoločné s rasou, týka sa to náboženstva, ktoré hlása násilie,“ dodal s tým, že jeho vyhlásenie „moslimovia, vypadnite“ sa netýka všetkých moslimov, ale len extrémistov.

    „Nechcel som na ceduľu napísať terorista, pôvodne som zamýšľal, že tam dám moslimský extrémista, ale na to sme tam nemali miesto,“ povzdychol si Ruedinger s tým, že odkedy v reštaurácii visí tento nápis, mnohí ho označujú za rasistu, aj keď sa ním byť necíti.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -