Matovičovi vraj ide o mandát, tvrdí poslanec Beblavý

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)
    Beblavý prišiel s informáciou o možnosti potrestania Matoviča po vyjadreniach aktivistov Aleny Krempaskej a Petra Weisenbachera, ktorí tvrdia, že poslanec hnutia OĽaNO má opäť aktívnu živnosť, čo je v rozpore z jeho poslaneckým mandátom. 
     
    Podobný problém mal Igor Matovič už aj v roku 2013, keď dostal ako poslanec národnej rady za aktívnu živnosť pokutu vo výške 12 000 eur. Išlo totiž o konflikt záujmov, ale teraz by už nemuselo ísť len o pokutu. Živnosť sa dá prerušiť, ale toto prerušenie trvá len tri roky, ktoré v Matovičovom prípade uplynuli a poslanec to pravdepodobne opomenul.
     
    Portál Aktuality.sk s odvolaním sa na Finanstat píše o tom, že Matovič mal živnosť pozastavenú len do 3. septembra 2016 a teraz by tak mala byť už znova aktívna. „Navrhovatelia a médiá si zatiaľ neuvedomili, že ak by sa to preukázalo, mal by podľa zákona Igor Matovič prísť o poslanecký mandát. Ústavný zákon to totiž ustanovuje povinne a bez výnimky ako trest za druhé porušenie tohto zákona,“ napísal Beblavý na Facebooku. 
     
     
    - Reklama -