VIDEO Harabin o nominácii Procházku: Súdna rada urobila z luxemburského súdu skládku pre skrachovaného politika

    0
    Harabin svoj názor na zvolenie Radoslava Procházku za slovenského kandidáta na post sudcu medzinárodného súdu v Luxemburgu zverejnil opäť na videu, ktoré sa objavilo nielen na portáli YouTube, ale aj na Facebooku. Sociálnu sieť sudca Najvyššieho súdu (NS) využíva na zverejňovanie svojich názorov pomerne často. 
     
    V nedávnom videu pripomína svoj videopríspevok spred troch mesiacov, v ktorom kritizuje predsedníčku Súdnej rady Janu Bajánkovú. Video si môžete pozrieť TU
     
    Tentokrát Štefan Harabin znova poukazuje na prácu Bajánkovej a Súdnej rady SR, ktorá je podľa sudcu NS poznačená korupciou. Tvrdí tiež, že ide o politickú nomináciu, keď sa má Radoslav Procházka uchádzať o miesto slovenského sudcu na Medzinárodnom súdnom dvore v Luxemburgu. 

    Korupčná personálno-politická rada…

    „Rokovanie Súdnej rady, kde sa volil sudca pre Luxemburg, ma vedie k tomu, aby som rozšíril obsahový pojem názvu korupčná rada pani Bajánkovej na korupčnú personálno-politickú radu pani Bajánkovej,“ konštatuje Harabin v úvode takmer dvanásťminútového záznamu. 
     
    Vysvetlenie, prečo bývalý predseda Najvyššieho súdu (NS) znova hovorí o tom, že Súdna rada pod vedením Jany Bajánkovej je podľa neho skorumpovaná, nasleduje hneď po ostrom úvode. 
     
    „Nevyhnutne sa musím dotknúť aj politiky, lebo to úzko súvisí s procesom voľby sudcu za SR do Luxemburgu,“ tvrdí Harabin a pripomína účasť Procházkovej strany Sieť vo voľbách aj formovanie koalície, na ktorej sa Sieť podieľala. 
     
    Harabin rozoberá aj koaličný vývoj a odchod poslancov zo Siete, ako aj zmeny vo vláde. Pripomína, že Procházka neprejavil záujem pokračovať v politickej kariére a rozhodol sa kandidovať na sudcu do Luxemburgu. 

    Hanba pre Slovensko 

    „Z toho nie je možné vyvodiť iný záver než ten, že politici sa dohodli, že pán Procházka sa stane sudcom luxemburského súdu za to, že im obetoval stranu,“ tvrdí. Harabin podľa vlastných slov neveril, že by Súdna rada „splnila politickú požiadavku trojkoalície“. 
     
    Podľa Štefana Harabina porušila Jana Bajánková na čele Súdnej rady pri voľbe nominanta na post medzinárodného sudcu za Slovensko zákon. Zvolením Radoslava Procházku bol vraj Harabin šokovaný. 
     
    „Je to hanba pre SR, lebo SR zatiaľ v prvej etape cez Súdnu radu dáva jasný signál, že post sudcu v Luxemburgu považuje za skladisko pre skrachovaných politikov, lebo pán Procházka je skutočne skrachovaný politik a viacerí ho nazvali aj klamárom,“ tvrdí v závere Harabin s tým, že aj keď Procházka prejde vo vláde, tak v Luxemburgu sa mu to určite nepodarí, lebo vraj nemá dostatočné skúsenosti ani prax. 
     
     
    - Reklama -