Policajti sú v galantskom dome hrôzy. Razia kvôli sexuálnemu megaškandálu?

    0
    Pred vchodom do centra Čistý deň v Galante (Autor: Facebook, Plus JEDEN DEŇ)

    Ako ešte pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová dolnila, „Prebieha vyšetrovanie pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania a týrania blízkej a zverenej osoby.“

    Pri dnešnej policajnej akcii v resocializačnom ústave Čistý deň polícia pravdepodobne zaisťuje listinné dokumenty potrebné pre posúdenie chodu zariadenia. Informoval o tom prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. „Ide teda presne o prehliadku nebytových priestorov, pri ktorej sa, predpokladám, zaisťujú všetky listinné dokumenty potrebné pre posúdenie chodu zariadenia,“ povedal Gašpar.

    Doplnil, že v prípade nie je nikto obvinený, ale na objektívne posúdenie všetkých dôkazov a tvrdení, ktoré sa objavili, je podľa neho nevyhnutný istý čas. „Policajný pridelenec v Chorvátsku navštívil zariadenie, hovoril s množstvom klientov, preskúmal pomery a neskonštatoval žiadnu protiprávnu a už vôbec nie trestnú činnosť,“ dodal Gašpar.

    O megaškandále sexuálneho zneužívania v galantskom resocializačnom zariadení sme viac písali TU. Pandorinu skrinku s kauzou odhalila liberálna poslankyňa z SaS Natália Blahová na svojom blogu.

    - Reklama -