Ohnivé kopnutie si do kotlebovca Mazureka a koalície. Komentátor sa poriadne rozhorčil

    0
    Milan Mazurek v tričku ĽS-NS. (Autor: Reprofoto: Youtube/RafaVideoart)

    Tomu evidentne poriadne leží v žalúdku kotlebovec Milan Mazurek, ktorý sa preslávil vulgárnymi výrazmi namierenými proti moslimskej rodine a facebookovými statusmi o holokauste. Práve jeho virtuálna tvorba sa dostala do mušky polícii a generálnej prokuratúre, ktorí Mazureka vyšetrovali. Nedávno ale vyhlásili, že jeho výroky o „mydlách zo Židov“ či „učení klamstiev o Hitlerovi“ nie sú popieraním holokaustu. Balázs však podčiarkuje: „Lenže trestný zákon nehovorí len o popieraní holokaustu, ale aj o jeho spochybňovaní.“

    „Ak napriek tomu Mazurekove výroky polícia a generálna prokuratúra nepovažujú za nezákonné, čo všetko môže nasledovať? Ako ďaleko môžu v budúcnosti takéto postoje zájsť? A ako hlboko dokážu klesnúť štátne orgány, a dokedy budú akceptovať hanobenie pamiatky obetí jedného či druhého zločinného režimu?“ pýta sa komentátor pre Aktuálne.sk.

    Ten zároveň koalícii radí, aby začala konať. „Koalícia o boji proti extrémizmu iba reční, no zatiaľ neprijala jediné významnejšie opatrenie a na prejavy extrémizmu sa iba prizerá (čisto alibistické prehlásenia typu, že to treba riešiť, nepomôžu). Naopak, opatrenia, ktoré vymýšľa, nesmerujú proti fašistom, ale proti opozícii ako takej. Vskutku záslužný boj proti extrémizmu,“ dodáva.

    - Reklama -