Prezident Kiska: Považuje Orbánovo vyjadrenie o neúspešnom samite za neprimerané

    0
    Prezident Andrej Kiska s prejavom v OSN (Autor: SITA)

    “A je to tak trochu aj neférové voči jeho účastníkom a organizátorovi. Všetci dobre vieme, že myšlienke Európskej únie neškodia len chyby, omyly alebo problémy, ktoré jednoducho priniesol život. Ale že jej škodí, ak politici zabudli povedať o Európskej únii a jej inštitúciách pekné slovo a Brusel sa stal nadávkou. Pritom veľakrát iba sledujú svoje domáce ciele, nejde o vylepšenie Únie, ale o domáce preferencie, percentá, voľby, o cynické zjednodušovanie zložitých otázok alebo o zveličovanie,” uviedol prezident na margo vyjadrenia maďarského premiéra.

    Pokiaľ ide o vyjadrenia talianskeho premiéra, podľa prezidenta si vyžadujú naše porozumenie a empatiu vzhľadom na situáciu, v ktorej sa dnes Taliansko nachádza.  

    Maďarský premiér Viktor Orbán označil neformálny samit Európskej únie v Bratislave za neúspešný z hľadiska toho, že sa nepodarilo zmeniť prisťahovaleckú politiku Bruselu. Orbán ďalej vyzdvihol, že v Únii naďalej panuje sebazničujúca a naivná prisťahovalecká politika. Aj teraz sa vraj hovorilo viac o urýchlení prerozdeľovania migrantov, ako o ich zastavení na hraniciach Schengenu.

    - Reklama -