Boris Kollár ide pred súd a sú za tým státisíce eur. Vieme viac

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)

    Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár zdedil po predchádzajúcom vedení svojho hnutia dlh, a to nie malý – ide o sumu v hodnote viac ako 300-tisíc eur. Ako sám hovorí, nevedel o nej.

    „Z ničoho nič mi pristál na stole list, že mám zaplatiť sumu 390-tisíc eur,“ tvrdí. Keďže dlžoba nebola zapísaná v účtovníctve hnutia, o jej vyplatení zo straníckej pokladne musí rozhodnúť sudca.

    Ako informujú HNonline.skak sudca rozhodne v prospech veriteľa, sumu viac ako 300-tisíc eur si môže na účet pripísať firma petržalského šéfa SNS Slavomíra Leyseka. Národniarovi do reči veľmi nebolo.

    „K vašim otázkam sa toho času vyjadrovať nebudem,“ odkázal stroho.

    Dlhy vznikli ešte pred parlamentnými voľbami v roku 2012. Na čele s Kollárovým vyhodencom Petrom Marčekom si vtedajšia strana Soska objednala od spoločnosti Metropol Media, kde v tom čase pôsobil Leysek, bilbordy. Dlh ostal nevyplatený aj po zmene vedenia a premenovaní hnutia. Leysek si naň neprestal nárokovať. Kollár chce dlhy vyrovnať, ako sa vyjadril: „Dávame to na súd, aby to uznal. Ja tiež nemôžem vyplatiť z politickej strany peniaze, keď ich nemám v účtovníctve.“ Marček údajne faktúry za bilbordy do účtovníctva nezahrnul, pretože Leysek si fakturoval viac, ako boli dohodnutí.

    - Reklama -