Utečenci už toho majú dosť. Sťažujú sa, že úradom vraj dlho trvá vybaviť ich žiadosti o azyl

    0
    Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)
    Rakúsky portál OE24.au uviedol, že v júni registrovali nemecké migračné úrady vyše 7-tisíc oficiálnych sťažností pre údajnú „neschopnosť úradov konať“. Všetky tieto sťažnosti sú pritom namierené proti nemeckému Spolkovému úradu pre migráciu (BAMF). Práve tento úrad rozhoduje o všetkých žiadostiach o azyl, ktorých je s pribúdajúcim počtom migrantov stále viac. 
     
    Počet migrantov, ktorí v Nemecku vyplnili sťažnosť proti migračnému úradu, sa v porovnaní s údajmi z prvého štvrťroku tohto roka zdvojnásobil. Kým od začiatku roka do konca marca bolo týchto sťažností necelých 3 300, len v máji pribudlo 5 800 právnych námietok na azylové konanie, ktoré podľa niektorých nespokojných migrantov trvá pridlho.  
     
    Nemecký Spolkový úrad pre migráciu (BAMF) tvrdí, že zvýšený počet sťažností je len dočasný jav a čísla údajne budú klesať. Nie je to vraj chyba úradu, ale iba dôsledok obrovského množstva žiadostí o azyl. 
     
    Nemecká politička kurdského pôvodu Sevim Dagdelenová, ktorá je komisárkou pre integráciu a poslankyňou za stranu Die Linke (Ľavica), viní zo zvýšeného počtu sťažností namierených proti úradu pre migráciu nemeckú vládu. „Nie je to BAMF, kto nedokáže poriadne spracovať žiadosti o azyl. Dvojnásobný počet sťažností na zlyhanie v konaní úradov svedčí o systémovom zlyhaní vlády,“ uviedla Dagdelenová. 
     
    Tento rok migračný úrad očakáva, že by malo do Nemecka prísť maximálne 300 000 migrantov. To je v porovnaní s minulým rokom, keď sa do krajiny dovalilo viac ako milión ľudí, výrazný pokles, ale to neznamená, že problémy so žiadosťami o azyl a ich vybavovaním prestanú. BAMF tvrdí, že ide len o dočasný stav, ktorý sa upokojí. 
     
    - Reklama -