Za vznik ISIS a teroristické útoky na WTC môžu Američania. Vyhlásili to egyptské štátne noviny, ktoré vraj poznajú motiváciu USA

    0
    Dvojičky, symbol Manhattanu, zničil teroristický útok z 11. septembra 2001. (Autor: Reprofoto, Facebook)

    „Je možné uveriť oficiálnej verzii americkej vlády?“ pýta sa novinárka Noha Al-Sharnoubiová a v otázkach pokračuje, „je náhoda to, že všetci velitelia septembrového útoku boli trénovaní v amerických leteckých školách?“ Al-Sharnoubiovú tiež zaujíma, prečo Američania podozrivé lietadlá hneď nezostrelili.

    Podľa egyptskej novinárky boli útoky plánované USA preto, aby krajina mohla pred svetom zdôvodniť svoje vojenské intervencie na Blízkom východe, v Iraku. Al-Sharnoubiová podobný motív vidí aj za vznikom Islamského štátu.

    „Dáva zmysel to, že väčšina členov ISIS sú cudzinci zo Západu? Iba žeby Islamský štát bol len ďalším príbehom, dopredu pripraveným Západom na to, aby ospravedlnil ničenie a okupáciu krajín Blízkeho východu,“ myslí si egyptská novinárka. Islamský štát bol podľa jej slov umelo vytvorený Američanmi, ktorí chceli oklamať svet a zdôvodniť tak svoju agresívnu zahraničnú politiku.

    Podľa nej aj západné tajné služby zatýkajú moslimov, ktorí sú podozriví či obvinení z teroristickej činnosti, iba naoko. V skutočnosti sú títo moslimovia nevinní a sú len ďalšími obeťami USA, ktoré chcú odôvodniť plán prenasledovania moslimov.

    Portál Independent pripomína, že Egypt sa v rebríčku Reportérov bez hraníc, ktorý skúmal slobodu tlače v 180 krajinách, umiestnil až na 159. mieste.

    - Reklama -