Slovenskí tajní k dnešnému summitu: Riziko nepreceňujeme, ale ani nepodceňujeme

    0
    Riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Anton Šafárik. (Autor: TASR)

    “SIS sa v úzkej spolupráci s ostatnými bezpečnostnými zložkami v SR, ako aj zahraničnými partnermi, počas predsedníctva SR v Rade EÚ pripravila a prijala množstvo opatrení na elimináciu možných bezpečnostných rizík. SIS nepreceňuje, avšak ani nepodceňuje žiadne bezpečnostné riziko, ktoré sa pri podujatí podobného charakteru nedá vylúčiť. Na to sú v súčasnosti zamerané všetky kapacity našej spravodajskej služby,” povedal hovorca slovenskej tajnej služby.

    Zároveň zdôraznil, že bezpečnostná situácia v Európe sa v období posledných rokov a mesiacov značne zhoršila, a preto majú všetky bezpečnostné zložky v SR v rámci predsedníctva EÚ enormne veľa práce. “Dôležitá je aj súčinnosť a spolupráca partnerských zahraničných spravodajských služieb, pričom v rámci tejto spolupráce je najdôležitejšia intenzívna výmena spravodajských informácií a zlepšovanie schopnosti v reálnom čase prijímať adekvátne bezpečnostné opatrenia,” uviedol Zvara.

    Slovenská informačná služba ďalšie podrobnosti svojej operatívnej práce nemôže zverejňovať, lebo by tým porušila zákonom uloženú ochranu utajovaných skutočností a v neposlednom rade by mohla zmariť účinnosť prijímaných opatrení, dodal hovorca SIS.

    - Reklama -