VIDEO z Holandska: Utečenci terorizujú miestnych občanov. A v televízii predviedli čosi nevídané

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Približne desať mladíkov tureckej národnosti terorizovalo miestnych obyvateľov a dokonca sa svojimi drzými kúskami chválilo aj na YouTube. Ako uvádza britský denník Express, dovoľovali si nielen na bežných obyvateľov mesta, ale aj na políciu. Mestské kamery zaznamenali, že jeden z mladíkov tancoval na streche policajného auta bez toho, aby sa polícia zmohla na odpor. V inom prípade zase turecký gang brutálne zbil cyklistu.

    Zastrašovaniu zo strany tureckých žiadateľov o azyl neunikla ani členka mestskej rady Juliette Rotová, na ktorú si gang počkal priamo pred jej domom. „Vyskočili z auta a začali na mňa pokrikovať. Vodca gangu Ilgun ma potom začal obviňovať z toho, že ich vraj stigmatizujem. Stáli predo mnou a prejavovali sa dosť znepokojujúcim spôsobom. Ešte pri odchode na mňa volali, že dobre vedia, kde si ma majú v prípade potreby nájsť,“ zverila sa médiám.

    Reputácia tureckého prisťahovaleckého gangu dosiahla takú úroveň, že si jeho členov pozvala do vysielania televízna talk-show. Ako hovorca skupiny vystupoval spomínaný devätnásťročný Ismail Ilgun, zatiaľ čo jeho partia sedela za ním, pretože si odmietla zložiť slnečné okuliare. Priamo v televíznom štúdiu sa premietali niektoré videá, ktoré si gang počas svojich „performancií“ nakrútil. Na jednom z nich Ilgun obviňuje Holanďana z rasizmu a označuje sa za Erdoganovho bojovníka, ktorý bude v Holandsku zarábať peniaze natáčaním ďalších videí.

    Počas rozhovoru v televízii sa mladíci sťažovali okrem iného na médiá, ktoré vraj pomáhajú šíriť nenávisť voči menšinám. Ich sťažnosti však smerovali aj na mestskú radu Zaandemu, ktorá im vraj uprela prístup do komunitného centra mládeže, kde by mohli tráviť svoj voľný čas. Rozhodnutie mestskej rady však uviedla na pravú mieru Cinderella Meijerová, ktorá v centre mládeže pracuje. „Skupinu týchto mladíkov sme z centra vyhodili, pretože tam kradli a poškodzovali majetok. Keď sme im napríklad chceli zabrániť, aby vo vnútri fajčili, ohrozovali nás strelnou zbraňou.“

    Najnovšie udalosti tak prinútili úrady konečne konať a v pondelok došlo v rámci rozsiahlej policajnej akcie k zatknutiu asi desiatich mladíkov, ktorí patria do prisťahovaleckého gangu. Podľa holandských médií ide o mužov vo veku 19 až 28 rokov. Väčšinu z nich polícia po výsluchu prepustila, ale údajný vodca gangu, devätnásťročný Ismail Ilgun, je podľa vyjadrenia svojich príbuzných stále vo väzbe. Úrady sľubujú po medializácii prípadu tvrdší a rozhodnejší prístup vrátane umiestnenia väčšieho počtu bezpečnostných kamier v inkriminovaných miestach, kde gang pôsobil.
     

    - Reklama -