Škandál: Uniklo, čo vláda naozaj zamýšľa ohľadom utečencov. A je zle

    0
    Nicolas Sarkozy (Autor: SITA)

    Socialistická vláda Francúzska chce do konca roka zriadiť 12 000 miest pre utečencov z tábora v Calais, čo je údajne oveľa viac, než sa pôvodne plánovalo. Cieľom je poskytnúť ľuďom dlhodobé prístrešie a umožniť tak úradom zrušiť tábor zvaný Džungľa.

    Štátny škandál, tvrdí exprezident

    Francúzske noviny Le Figaro zverejnili správu z rokovania ministerstva vnútra, v ktorej sa hovorilo o dlhodobých plánoch. To pobúrilo predovšetkým pravicové strany na čele s republikánom Nicolasom Sarkozym. Ten sa o snahe ministerstva vnútra vyjadril ako o „štátnom škandále“.

    Vláda podľa neho chce vytvoriť „stovky táborov z Calais po celej krajine“ a chce uplatniť „migračný diktát“, ktorý len povedie k ďalšiemu vyostreniu vášní medzi rôznymi názorovými stranami, čo môže viesť až k občianskej vojne.

    Škrtnú sa benefity pre všetkých cudzincov, ktorí…

    Naopak prijímacie stredisko pre migrantov by sa malo postaviť v Británii, ktorá by sa mala sama starať o svojich žiadateľov o azyl a sama brániť vlastné hranice. Sarkozy ďalej uviedol, že je potrebné zrušiť sociálne benefity všetkým cudzincom, ktorí nepreukážu, že vo Francúzsku žijú a pracujú.

    Imigrácia je podľa AFP pre Francúzsko kľúčovou témou, ktoré pred nastávajúcimi voľbami rezonuje vo všetkých smeroch politického spektra.

    Sú to dva týždne, čo sa minister vnútra Bernard Cazeneuve zaviazal tábor v Calais rozobrať. Vtedy sa však počítalo, že sa vytvorí výrazne menej miest pre jeho obyvateľov. Tých bolo podľa odhadov až 9 000.

    Celý text TU.

    - Reklama -