„Generatoris s jednou mozgovou bunkou.“ Matovičovec posiela Dankovi pesničku s vulgarizmom

    0
    Andrej Danko (Autor: SITA)

    Do lídra SNS Andreja Danka sa pustil aj ďalší opozičník Jozef Viskupič a ten mu naložil poriadnu dávku irónie a sarkazmu. „Ťažko skúšaná mozgová bunka generatorisa Danka konečne vyprodukuje myšlienku, ako-tak poupratuje slová, a na konci prásk – zas tam švihne slovo z úplne inej vety,“ uťahuje si z Dankovho prejavu obyčajný človek. „Asi to spôsobuje odkrvenie a pocit osamelosti úbohej bunky,“ komentuje dnešné dianie v parlamente poslanec. 

    Viskupič predsedovi parlamentu venoval aj pesničku od českého speváka Daniela Landu Andílek. Čo chcel poslanec touto piesňou Dankovi odkázať, je z jej textu úplne jasné. Landa totiž spieva o malom chlapcovi, ktorý si vždy plnil vzorne úlohy a na všetkých spolužiakov žaloval a donášal. „Andílek, malej debílek,“ spieva Landa a pieseň ďalej hovorí o tom, že chlapcovu životnú cestu vyšliapal jeho vplyvný otec. Z malého zakomplexovaného chlapca sa tak stáva zbabelý a zákerný boháč. Text piesne sa končí slovami, že podobní „hajzlíci“ sa často angažujú aj v politike.

    Invektívy medzi SNS a opozíciou sa vyhrotili na deviatej schôdzi parlamentu, kde to poriadne vrelo a Andrej Danko si servítku pred ústa vôbec nedával. Hnutie OĽaNO-NOVA je podľa Danka zhlukom náhodných ľudí. „Začalo to stranou SaS a pokračovalo to vami. Vy neviete, čo je politická zodpovednosť. Po voľbách chcete s Dankom vytvoriť vládu, ale do chrbta by ste mu pichli dýku,“ vyjadril sa a na umiernenú rétoriku už vôbec nedbal, keď povedal Matovičovi, „neviem, či vás otec bil, ale mňa to nezaujíma. Ide z vás zlo, je ťažké nemať dostatok lásky v detstve.“

    Matovič sa po tomto vystúpení rozhodol, že Dankovi bude už len tykať, lebo si ho neváži. „Vieš, že viac ako 20 rokov otca nemám, lebo zomrel na rakovinu,“ pripomenul šéfovi parlamentu a pokračoval, „je to podlosť, takto útočiť a zároveň prosiť, aby sa neútočilo osobne. Ako môžeš byť takto podlý?“ Líder hnutia OĽaNO-NOVA zareagoval aj na Dankove poznámky o bití v detstve či nedostatku lásky. „Zrejme hovoríš o sebe, že ťa otec bil. Môj otec sa nemôže brániť, ale tvoj je mečiarovský privatizér a ty si mu pri tom pomáhal,“ odkázal Dankovi.  

    - Reklama -