Vojenské lode USA pomenovali po gejovi, otrokyni či feministke. Tajomník si za svoj nápad zlízol poriadnu kritiku

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Mabus povedal, že chcel svojím výberom mien vzdať poctu ľuďom, ktorí preukázali hrdinstvo, podobne ako to urobili jeho predchodcovia vo funkcii. A je presvedčený, že občasným výberom mien hrdinov mimo armádu prispeje k lepšiemu vzťahu medzi ľuďmi a americkým námorníctvom.

    Minister oficiálne oznámi mená piatich nových vojenských lodí počas cesty do štátov Mississippi a Massachusetts, ktoré navštívi v sobotu.Jedna z nových lodí ponesie meno afroamerickej abolicionistky Sojourner Truthovej. Harvey Milk je považovaný za jedného z najvýznamnejších politikov LGBT, ktorý bol kedy v USA zvolený do verejnej funkcie, konkrétne mestského zastupiteľstva v San Francisku.

    Gabrielle Giffordsová bola v rokoch 2007-2012 členkou Snemovne reprezentantov amerického Kongresu. Kongresmanka prežila 8. januára 2011 s vážnym priestrelom hlavy atentát, ktorého bola cieľom a pri ktorom bolo zabitých šesť ľudí a 14 utrpelo zranenia. Po operácii hlavy sa nachádzala v kritickom stave a musela dlho rehabilitovať.Sojourner Truthová bola afroamerická abolicionistka a aktivistka za práva žien. Narodila sa v otroctve v dnešnom Riftone v štáte New York. So svojou malou dcérou utiekla na slobodu v roku 1826.

    - Reklama -