Vo francúzskej väznici plnej islamistov vypukla vzbura. Špeciálne jednotky s nimi spravili rýchly proces

    0
    Pohľad na horiacu väznicu vo Vivonne (Autor: Twitter)

    Správa, ktorá vždy vystraší miestnych obyvateľov kdekoľvek na svete. Prihliadajúc k poslednej vlne teroristických útokov v réžii moslimských radikálov, je strach z väzňov – islamistov možno ešte o trochu väčší. 

    Nepríjemné pocity určite prežívali včera popoludní obyvatelia francúzskej dedinky Vivonne neďaleko mesta Poitiers. V miestnej väznici plnej džihádistov totiž vypukla vzbura, pri ktorej sa z ciel dostalo zhruba šesťdesiat trestancov.

    Väznica v plameňoch

    Okrem toho bol založený požiar, pričom dymom sa priotrávilo 11 ľudí, šesť väzňov a piati dozorcovia. Jeden väzeň utrpel infarkt, informovala dnes s odvolaním sa na miestne médiá agentúra DPA.

    Televízie priniesli zábery hustých oblakov dymu nad budovou väzenského objektu. Podľa stanice France Info boli na dotknutom druhom poschodí väznice, kde je umiestnených približne 50 trestancov, otvorené dvere ciel.

    Vzbúrenci však, našťastie, nezadržiavali žiadnych rukojemníkov.

    Ako vlastne vznikli nepokoje? Viacerí väzni vzali dozorcovi zväzok kľúčov a na chodbe založili už spomínaný požiar.

    Pomoc komanda

    Keďže dozorcovia väzenia, ktoré pojme 180 trestancov, situáciu nezvládali, museli prísť pomôcť aj špeciálne vycvičené bezpečnostné jednotky, ktoré nakoniec obnovili v objekte poriadok. 

    Podľa dnešného vyjadrenia francúzskeho ministerstva spravodlivosti boli pôvodcovia nepokojov zadržaní.

    Hniezdo radikálov

    Ako spomína portál Breitbart.com, väzenský komplex vo Vivvone je miestom, kde si odpykávajú tresty odňatia slobody mnohí islamskí kriminálnici, medzi inými napríklad aj brat atentátnika Mohammada Meraha, ktorý v marci roku 2012 v juhofrancúzskom meste Toulouse zastrelil 7 ľudí.   

    Autor: mr, TASR

    - Reklama -