V Holandsku nemajú len Wildersa. Tento predseda strany odmietol podať ruku premiérovi Izraela, ale Erdogana nadšene zdravil

    0
    Izraelský premiér Benjamin Netanjahu (Autor: SITA)

    „Zatiaľ čo sa v lete 2014 ulice Gazy červenali krvou tečúcou z detských žíl, tu sa prestiera červený koberec. To si nezaslúži žiadne podanie ruky, ale odkaz na Free Palestine,“ napísal k tomu následne Kuzu na svoj facebookový profil.

    Netanjahu navštívil holandský parlament pri svojej nedávnej návšteve krajiny. Kuzuov akt následne označili niektoré holandské médiá ako prejav antisemitizmu. Komentátor holandského webu De Dagelijkse Standaard Michael van der Galien považuje správanie ľavicového politika za neprijateľné, a to predovšetkým preto, že Kuzu nedávno podal ruku tureckému islamistickému prezidentovi Erdoganovi. Podľa Galiena je Kuzu len islamistickým podnecovateľom strachu.

    Kuzu kritizuje Izraelský štát dlhodobo. Známa je napríklad jeho parlamentná debata so známym kritikom islamu Wildersom, v ktorej Kuzu pripomenul, že Izrael neprijíma žiadnych utečencov zo Sýrie.

    Strana DENK, ktorej je Kuzu členom, podporuje prijímanie neobmedzeného množstva utečencov do Európy. Obhajuje aj práva moslimov.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -