VIDEO Je Sagan tromfom alebo trapasom ministerstva dopravy? Pozrite sa, ako a na čo láka deti

    0
    Premiér Robert Fico a majster sveta v cyklistike Peter Sagan (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Minulý rok sa uskutočnil nultý ročník medzinárodnej kampane Do školy na bicykli a ako sa píše na webovej stránke projektu, vyhlásil ho cyklokoordinátor pod záštitou ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Prvý, teda aktuálny ročník, sa uskutoční od 19. do 30. septembra, čo je o pár dní a vo videopozvánke účinkuje samotný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan.

    V úvode videopozvánky pre žiakov, aby sa zapojili do kampane Do školy na bicykli, sa Sagan pýta, či už využívajú dopravný prostriedok na dvoch kolesách pri preprave do školy, keďže on na ňom chodil. „Nie, zase si nemyslite, že ja bicyklujem, iba že idem na tréning alebo na pretekoch,“ približuje cyklista a pokračuje, „veľmi rád idem na bicykli aj do mesta.“ Ako hlavný dôvod uvádza, že pre dopravné zápchy sa tak nemusí stresovať.

    Zdroj: Facebook/ Do školy na bicykli

    Ako pokračuje, myslí si, že je to príjemnejší a zdravší spôsob prepravy a navyše prospešný aj pre životné prostredie. „Bez toho, aby som chodil ja do školy na bicykli, by som teraz nebol majster sveta,“ hovorí Sagan a uzatvára, „takže taká troška motivácia.“

    - Reklama -