Európske elity chcú mať za nepriateľa radšej Rusko než islam, napísali v Maďarsku

    0
    „Európa je terčom významného množstva nepriateľského islamu a je ním napadnutá,“ píše Kovács v úvode svojho textu na stránkach portálu 888.hu. Kovács tvrdí, že európska populácia reaguje strachom, a keďže sa islamu obáva, považuje ho za nepriateľský. Európski politici sú si toho vedomí. Nedokážu odôvodniť islam v Európe a odvracajú pozornosť inam, a to práve na Rusko. 
     
    Moskva je napriek názoru viacerých európskych štátnikov, ale aj veľkého množstva obyvateľov jednotlivých krajín, považovaná elitami Západu za úhlavného nepriateľa a pôvodcu zla. V situácii, keď sa obyvatelia búria doma proti nezvládnutej migračnej kríze, je preto Rusko vhodným cieľom, na ktorý sa dá ukázať prstom. 
     
    „Európski politici pod vedením Merkelovej používajú všetku svoju moc a vplyv, aby urobili z Rusov tých zlých. Je tu akútna potreba presmerovať či zmierniť nenávisť voči islamu v záujme zjednotenia akosi roztrieštenej Európy. Najlepším spôsobom, ako zjednotiť rozdielne krajiny a národy, je nájsť im spoločného nepriateľa, a tým sú Rusi,“ píše v článku Kovács. 
     
    Rusi však už nie sú podľa Kovácsa až takí „dobrí“ nepriatelia, akými boli v časoch studenej vojny. Už aj vo Francúzsku či Nemecku sa totiž stále viac šíri názor, že by bolo navzdory všetkým výčitkám na adresu Vladimira Putina výhodnejšie, ak by Európa s Ruskom spolupracovali.
     
    Celý text nájdete v maďarčine TU.
     
    - Reklama -