Clintonová sa zrútila… Všetko ale môže byť ešte horšie

    0
    Manželia Clintonovci (Autor: TASR)
    Podľa oficiálnych informácií od Clintonovej osobnej lekárky má demokratka zápal pľúc. Viaceré americké bulvárne médiá aj veľké spravodajské portály informovali o tom, že s demokratickou kandidátkou nie je v poslednom čase čosi v poriadku. Dohady vyvrcholili uplynulý víkend v New Yorku na spomienkovej akcii za obete útokov proti Svetovému obchodnému centru. 
     
    Video, na ktorom Clintonovú musela jej ochranka podopierať a opatrne nasadiť do auta, videli milióny ľudí a na sociálnych sieťach sa ešte viac rozbehla debata o tom, čo je vlastne s demokratickou kandidátkou na prezidentku USA. 
     
    Viackrát sa objavili nepotvrdené špekulácie o tom, že Clintonová dokonca trpí Parkinsonovou chorobu. Takéto reči jej lekári odmietajú, ale teraz priznali, že bývalá šéfka americkej diplomacie odpadla počas spomienky na 11. september preto, že bolo v New Yorku veľmi horúce počasie a prišlo jej zle. 
     
     
    Zápal pľúc, ktorý Clintonovej lekárka Lisa Bardacková určila ako príčinu nedeľného kolapsu, spôsobil vraj dehydratáciu, a preto politička potrebovala pomoc. Po niekoľkých hodinách sa Clintonová podľa slov jej osobnej lekárky už „pekne zotavuje“. 

    Nahradia Hillary? 

    Médiá v USA pozorne sledujú zdravie Hillary Clintonovej aj preto, že republikán Donald Trump často vo svojich vystúpeniach pripomína, že podľa neho nie je demokratka spôsobilá zastávať úrad prezidenta Spojených štátov. Clintonovej lekárka Lisa Bardacková tvrdí, že išlo len o prehriatie spojené so zápalom pľúc, a obvinenia z toho, že by mala jej pacientka vážnejšie zdravotné problémy, odmieta. 
     
    Vo vnútri Demokratickej strany však začali údajne na plné obrátky premýšľať nad tým, že budú potrebovať náhradu za Hillary Clintonovú. Oceňovaný novinár a reportér spravodajskej siete al-Jazeera David Schuster na svojom twitterovom účte uviedol, že „očakáva núdzový míting demokratickej strany, na ktorom by sa zvážilo nahradenie (Clintonovej)“. 

    Podľa Schustera je jediným, kto teraz rozhodne o pokračovaní či nebodaj prípadnom ukončení kampane, Hillary Clintnová, ktorá sama musí zvážiť svoj zdravotný stav. Ohľadne zdravotného stavu demokratky, ktorej médiá aj republikáni predhadzujú jej viaceré pochybenia v čase, keď stála na čele americkej diplomacie, panujú viaceré pochybnosti. 
     
    Nech už je zdravotný stav Clintonovej akýkoľvek, isté je len to, že kolaps z tepla počas spomienkovej ceremónie za obete útokov z 11. septembra 2001 nie je najlepšou vizitkou pre prípadnú šéfku Bieleho domu. Prezident USA je najvyšším veliteľom ozbrojených síl a prejav slabosti, aj keď len po zdravotnej stránke, pri takejto príležitosti nie je najlepším signálom pre voličov. 
     
    - Reklama -