Stanislav Martinčko: Páni doktori, nevyoperovali ste pánovi Dankovi aj zdravý rozum?

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Za jeho stratu trocha viníme doktorov, či sa im náhodou pri operácii nešmykol skalpel a so žalúdkom mu odrezali aj kusisko zdravého rozumu. Prečo si to myslíme? Už had, ktorý navštívil jeho kanceláriu neveštil k osobe pána Danka nič dobrého a aj had zrejme dobre vedel, kde má prísť. Had totiž u ľudí symbolizuje úlisnosť a podliactvo. Ak je pravda, že tehotnú kolegyňu pani Nicholsonovú vo vysokom štádiu tehotenstva vyzýval na to, aby si zosúladila svoje materské a pracovné povinnosti podľa jeho vôle, že inak ju nechá odvolať, hraničí nie len s podliactvom ale aj s grobianstvom, ktoré neslúži ku cti nie len ústavnému činiteľovi, ale ani mužovi. Spustené nohavičky poslankyne za SAS by mali byť preto pre naše ženy a dievčatá inšpiráciou na to, aby si nohavičky dali dole, zobrali do rúk a pri najbližšej príležitosti nimi toho grobiana, ktorý si hovorí ústavný činiteľ a predseda parlamentu zahádzali až po uši. Zmena rokovacieho poriadku, ktorá ako keby dávala predsedovi parlamentu neobmedzenú moc zas hovorí o tom, že pán Danko si uzurpuje moc a zabúda, že poslanci sú predovšetkým zodpovední svojim voličom a nie človekovi, ktorý si nepamätá na suseda, s ktorým má spoločný plot 11 rokov. To je čo za človeka, ktorý nepozná svojho suseda? Je to vôbec Slovák? My Slováci si vo väčšine vážime svojich susedov a snažíme sa mať so susedmi priateľské vzťahy.

Za tých pár mesiacov, čo je pán Danko vo funkcii sa ani raz nevyjadril k skutočným problémom, ktoré trápia občanov. Počul z Vás už niekto hovoriť pána Danka tak zápalisto o korupcii na najvyšších poschodiach politiky, ako hovorí o ženských nohavičkách? Počuli ste hovoriť pána Danka tak horlivo, ako o horalkách, o emisnom škandále SNS? Čo je pána Danka do toho, koľko občanov si založí stranu a koľko bude mať členov? Kde berie istoty, že členovia strany nie sú v strane len preto, aby po úspešných voľbách boli členmi dozorných rád, čakali na teplé miesta, podobne ako on, keď ho Ján Slota nominoval do dozorných rád kde – kade, jeho rodina privatizovala a potom beztrestne hodila za hlavu sprivatizovaný podnik? Čo chce urobiť so štruktúrami, ktoré zdedil po Jánovi Slotovi, ktorý mu ako keby z oka vypadol a kto vie, či nie práve Ján Slota ťahá za šnúrky, ktoré visia z gatí pána Danka?

Pán Danko si myslí, že tárať o štáte, o štruktúrach a organizovať okázalé ceremónie je taká istá práca, ako práca pre štát na prípravu slušného života pre svojich občanov. Tento grobian k ženám vyhlasuje, že v politike si všetko tvrdo odmakal, pravda je však taká, že vzostup pána Danka má na svedomí nie len Ján Slota, ale predovšetkým majitelia TA3, ktorí mu dávali na svojich obrazovkách taký priestor, aký nemali všetkých 160 strán spolu. Tieto smutno – smiešne ceremónie s podpisovaním koaličnej zmluvy na hrade v deň Ústavy, či čestná stráž v parlamente ani zďaleka nezabezpečujú slušný život pre nás, po ktorom všetci tak túžime.

Myslíme si, že pán Danko nemá až takú moc, aby nás všetkých obral o zdravý rozum.

Stanislav Martinčko (O2H)

Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na martincko.blog.sme.sk.

- Reklama -