VIDEO z bezpečnostných kamier: Krvavý útok v Londýne. Polícia hľadá útočníka s brokovnicou

    0
    Londýnsky Big Ben (Autor: SITA)
    K incidentu došlo už 12. mája tohto roku v pokojnej londýnskej rezidenčnej štvrti Brixton na juhu metropoly. Zábery z bezpečnostných kamier boli zverejnené ale až v týchto dňoch s prosbou polície o pomoc pri získavaní informácií na dolapenie útočníkov. Ako dodáva britský Independent, útok sa stal za bieleho dňa v lokalite, v ktorej sa pohybuje veľké množstvo školákov.
     
    Zábery z kamier ukazujú troch mužov v čiernom oblečení a kuklách. Jeden z nich vybehne na ulicu a začne strieľať z brokovnice do náhodných ľudí.
     
    Prvým cieľom útočníka je 21-ročný muž stojaci na protiľahlom chodníku. Mladík v bielej košeli a modrých džínsoch po zásahu najprv spadne na zem za jedno zo zaparkovaných vozidiel, po chvíli sa s problémami dvíha na nohy a uteká preč.
     
    Druhá z bezpečnostných kamier o niečo neskôr zaberá strelca, ktorý nasadá na bicykel opretý o múrik. Na ďalšom zábere už prechádza inou ulicou, nasledovaný komplicmi, a tu mu cestu skríži 16-ročný mladík. Strelec bez zaváhania namieri zbraň a pália.
     
    Metropolitná polícia k zverejneným záberom uviedla, že počas incidentu boli zranení dvaja ľudia. Mužovi – na záberoch v bielej košeli – zásah z brokovnice prerazil pľúca a vážne poškodil priedušnicu. Mladšia obeť útoku bola zasiahnutá do ramena.
     
    Celý text nájdete TU.
     
     
    - Reklama -