Byť štátnym manažérom sa naozaj oplatí. Na účtoch im pristávajú tisícky eur. A platíme to my

    0
    Ilustračné foto (Autor: pixabay.com)

    Ide o desiatky, ale aj o stovky tisíc eur! Také majú ročné výplaty niektorí z riaditeľov štátnych podnikov. Portál Topky si posvietil na priznané ročné príjmy manažérov, funkcionárov a šéfov štátnych podnikov. Z týchto súm vám naozaj padne sánka.

    Na vrchole rebríčka najlepšie zarábajúcich štátnych úradníkov sa umiestnil Miroslav Stejskal, šéf Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy (SEPS). Ten si za rok na účet mohol pripísať viac ako 270-tisíc eur. Druhým najlepšie zarábajúcim vrcholovým manažérom je riaditeľ SPP, ktorý si za rok 2015 zarobil takmer 190-tisíc eur. Na treťom mieste sa umiestnil šéf Vodohospodárskej výstavby, ktorý si pomastil vrecká do apríla 2015 o 163 040 eur.

    Bývalý riaditeľ VšZP, kontroverzný Miroslav Vaďura, si prišiel tiež na pekný balík, takmer 120-tisíc eur. Takmer 100-tisíc eur za rok 2015 zarobil exposlanec za Smer-SD a súčasný zamestnanec G. V. Pharma Ivan Varga. Syn exprezidenta Ivana Gašparoviča Ivo Gašparovič si ako šéf Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb NÚSCH na účet pripísal 89 102 eur. Exšéf Policajného zboru Ján Packa, v súčasnosti riaditeľ Automobilových opravovní MV SR, sa môže za minulý rok popýšiť sumou viac ako 56-tisíc eur.

    - Reklama -