Pred časom hrozil ich zánik, teraz sa idú zvyšovať. Gastrolístky po dvoch rokoch zažívajú renesanciu. Koľko navyše prejete?

    0
    Ilustračná snímka (Autor: SITA)

    Zamestnanci, ktorým zamestnávateľ dáva v rámci odmeny za prácu aj gastrolístky, majú dôvod na radosť. Už čoskoro budú dostávať lístky vo vyššej hodnote v prípade, že cena tých aktuálnych je nižšia ako 3,38 eura. Táto zmena by mala nastať od októbra alebo novembra tohto roka.

    Podľa informácií denníka Nový Čas navrhuje ministerstvo práce valorizovať sumu stravného lístka, od ktorého sa následne odvíja aj minimálna suma gastrolístka. „Vo výške stravného sa musí zohľadniť výraznejšie zvýšenie cien jedál a stravovacích zariadení,“ informoval hovorca ministra práce Michal Stuška.

    Navýšenie sumy stravného lístka nastáva vtedy, keď sa ceny v reštauráciách porovnajú s posledným valorizovaným údajom a z porovnania vyplynie rozdiel minimálne 5 %. To sa stalo v júli tohto roka. Hodnota stravovacích lístkov sa tak bude zvyšovať po dvoch rokoch.

    Téma gastrolístkov rezonovala v spoločnosti pred niekoľkými týždňami, keď sa hovorilo o ich definitívnom zrušení. Ministerstvo práce vtedy bilo na poplach, že ľudia prestanú obedovať. Viac sme o tom písali TU.

    - Reklama -