Pri Banskej Bystrici sa zrútil záchanársky vrtuľník. Štyria ľudia zomreli

    0
    Pri páde záchranárskeho vrtuľníka Air - Transport Europe (ATE) v katastri obce Strelníky pri Banskej Bystrici zahynuli na palube štyria ľudia (Autor: TASR)

    “V týchto chvíľach bolo potvrdené, že príslušné záchranárske zložky našli vrak vrtuľníka a štyri telá bez známok života,” uviedla hovorkyňa s tým, že v tejto fáze nemajú žiadne bližšie informácie o okolnostiach nehody.

    Na palube vrtuľníka Bell 429 s poznávacou značkou OM-ATR sa nachádzala posádka v zložení: pilot Ján Rušin, lekárka Patrícia Krajňáková a záchranár František Bartoš.”Pilot vrtuľníka Ján Rušin mal 50 rokov. Počas svojej leteckej kariéry nalietal viac ako 4640 letových hodín, čím patril medzi najskúsenejších pilotov v spoločnosti.

    Súčasťou leteckého záchranárskeho tímu bol od roku 1995. Lekárka Patrícia Krajňáková mala 46 rokov a v záchranárskom vrtuľníku lietala od roku 2014. Na palube sa nachádzal aj 32-ročný záchranár František Bartoš, ktorý pôsobil v ATE najskôr ako letecký mechanik a od roku 2009 ako letecký záchranár,” priblížila Hopjaková.

    Životy záchranárov vyhasli práve pri plnení svojho náročného poslania, akým bola pomoc a záchrana ľuďom v tiesni. “Za ich nasadenie a oddanú prácu, ktorú vykonávali s najvyššou profesionalitou, im patrí naša nesmierna vďaka a uznanie. Česť ich pamiatke,” dodala hovorkyňa. Vedenie spoločnosti ATE a jej zamestnanci vyjadrujú hlbokú úprimnú sústrasť ich rodinám a priateľom.

    Na miesto tragédie ešte v noci prišiel aj minister vnútra.

    - Reklama -