Utečenci a islam: Pozor, vyjadrila sa Helena Vondráčková!

    0
    Helena Vondráčková (Autor: Hans Štembera)

    Myslím si, že Angela Merkelová to od samého začiatku podľa môjho úsudku neriešila múdro. A teraz má čo ľutovať,“ usudzuje česká speváčka. Spolková kancelárka si pri pozývaní utečencov do krajiny podľa nej neuvedomila, kam až môže všetko zájsť. Naopak, ocenila českého prezidenta Miloša Zemana. Na túto situáciu má veľmi správny názor a ja s ním súhlasím,“ vyhlásila v rozhovore pre server Expres.cz.

    Pokiaľ ide o samotnú utečeneckú krízu, Vondráčková je rozpoltená. Je to zložitá situácia, pretože na jednej strane sa človek snaží pochopiť to, že ľudia utekajú od nebezpečenstva, hladu, nespokojnosti a chcú žiť v pokoji a pohode, ale vyhrotilo sa to tak extrémne, že štáty, ktorých sa to týka, sa tomu prílivu ľudí bránia, pretože ide o veľkú inváziu ľudí zo štátu do štátu,“ uviedla. Každý štát má podľa nej inú kultúru, čo pocítila aj sama z rozdielnych reakcií publika v rôznych krajinách.

    Bezpečnosť sa zhoršila

    Že sa bezpečnostná situácia vo svete zhoršuje, vraj Helena Vondráčková pocítila aj na vlastnej koži. Bohužiaľ, sa nám dokonca nedávno stal jeden taký prípad, keď som mala vystupovať v Příbrame na námestí, a zrazu prišla hláška, že musia okamžite vypratať celé námestie, pretože niekto nahlásil bombu. Nakoniec sa tento prípad rozuzlil ako veľmi hlúpy žart,“ sťažovala sa.

    Odmieta ale ponosy niektorých, že toto by sa za komunistov stať nemohlo. To azda nie! To je trochu prehnané! Myslím si, že sme si toho v minulosti už užili dosť. Toto je skrátka nejaký ďalší extrém,“ myslí si.

    Situáciu vníma aj vtedy, keď cestuje po svete. V ľuďoch to vyvoláva obavy, strach a neistotu. Hovorím si, kam sme sa to za tie roky dopracovali,“ nechápe. Napríklad do Turecka, ktoré má inak veľmi rada, by si teraz ísť netrúfla. Ak by som si mala zvoliť miesto na dovolenku, kde si chcem oddýchnuť a nemať v zátylku hrozbu terorizmu, určite by som túto destináciu vynechala. Poradila by som to aj svojim fanúšikom a rodinám s deťmi,“ dodala speváčka. 

     
    - Reklama -