Referendum o kvótach bude pre Orbána poriadnou skúškou. Vraj pôjde aj o generálku jeho strany pred voľbami, píše denník

    0
    Vlajka EÚ (Autor: SITA)

    Periodikum pripomína, že 13. augusta sa začala oficiálna kampaň ľudového hlasovania. V Balatonfürede sa v stredu začne niekoľkodňová schôdzka parlamentnej frakcie Fideszu a v sobotu sa uskutoční tradičné neverejné stretnutie inteligencie – tzv. občiansky piknik v obci Kötcse, na ktorom vystúpi s politickou analýzou premiér Viktor Orbán.

    Členovia Orbánovho kabinetu sa v nadchádzajúcom období pred ľudovým hlasovaním zúčastnia volebných mítingov konaných po celej krajine a budú presviedčať ľudí, aby v referende odmietli povinné prerozdeľovanie utečencov.

    Po plebiscite začnú v strane okamžite analyzovať výsledky. Podľa informácií Magyar Hírlapu môžu po tom nasledovať aj personálne zmeny, ak sa spomedzi 106 volebných obvodov nájdu také, v ktorých nedošlo k dostatočnej mobilizácii voličov Fideszu.

    Maďarský prezident János Áder vypísal referendum na 2. októbra. Otázka plebiscitu znie: “Ste za to, aby Európska únia mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?”

    - Reklama -