Stojí Krempaská za Anonymous útokmi na Matovičovcov? Aktivistka prehovorila

    0
    Alena Krempaská počas protestov Gorila (Autor: TASR)

    Hakeri po napadnutí webovej stránky OĽaNO v útokoch pokračovali ďalej a neskôr zverejnili aj prepisy údajných mailových či facebookových komunikácií. Najprv sa mali Daniel Lipšic spolu s Igorom Matovičom dohadovať o spolupráci s Marianom Kotlebom, neskôr skupina hakerov zverejnila ďalšiu údajnú komunikáciu. Člen OĽaNO sa mal s asistentkou poslanca ĽS NS dohadovať, kto verejne vynadá ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Viac si môžete prečítať TU

    Už pri prvých útokoch skupiny sa ParlamentnéListy.sk pýtali manažéra Obyčajných ľudí Júliusa Jakaba, kto sa podľa neho za pseudonymom Anonymous skrýva. „Nečudoval by som sa, keby za tým bola pani Krempaská, lebo odkedy sa aktívne zapojila do narúšania protestov, tak sa objavila záhadná facebooková komunikácia, platená inzercia a propagácia ich príspevkov,“ uviedol Jakab.

    Krempaská: Trafená hus zagágala

    Krempaská však Jakabovu špekuláciu popiera. “Na žiadnych útokoch som sa nepodieľala, ale zdá sa, že trafená hus zagágala,” uviedla pre PL.sk aktivistka. “Pán Jakab je plateným asistentom poslanca Vašečku, ktorého v minulosti pristihli, že ako zdroj svojich vyjadrení v parlamente používal neonacistické stránky, má teda k takýmto zoskupeniam asi dlhodobú náklonnosť,” dodala členka Inštitútu ľudských práv.

    Alena Krempaská, organizátorka protestov Gorila totiž OĽaNO a SaS za ich prístup k protestom Bonaparte viackrát verejne skritizovala. Spolu s Petrom Weseinbacherom sa členka Inštitútu ľudských práv chystá aj na posledný z protestov, ktorý sa bude konať dnes. “Protesty zvolávané opozíciou pred Bonaparte ukázali, že ak je občiansky protest organizovaný politickými stranami, minie sa účinku a je skôr nasmiech. Myslíme si, že celá táto aktivita slúžila len ako poltitický marketing SaS a OĽaNO, a nie ako úprimný boj proti korupcii,” vyhlásili bývalí organizátori protestov Gorila.

     
    - Reklama -