Na nemeckých plavárňach bolo opäť „živo“. Odniesli si to dievčatká

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Ďalší zo série prípadov sexuálneho obťažovania sa pred niekoľkými dňami odohral na verejnom kúpalisku Angerbad vo viac ako deväťdesiattisícovom meste Ratingen, ktoré leží v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Podľa informácií Rheinische Post tam mal päťdesiatdvaročný muž z Iraku obchytkávať na intímnych partiách osemročné dievčatko a jeho o rok staršiu kamarátku. Ako uvádzajú šokovaní rodičia mladšieho z dievčat Yvonne a Michael P., k incidentu došlo minulý piatok.

    Hoci obe dievčatá navštevujú kurzy karate, bolo pre nich veľmi ťažké sa dotieravého muža z Iraku zbaviť. „Obe dievčatá sa vehementne bránili. Muž ich zrejme dlhší čas sledoval. Nikto z ďalších návštevníkov kúpaliska si bohužiaľ nič nevšimol,“ cituje nemecký denník Yvonne P. Rodičia osemročného dievčatka síce na mieste neboli, ale spoločne s druhým dievčaťom boli pri bazéne jeho babička a matka, ktoré našťastie rýchlo zasiahli.

    Prítomní plavčíci zavolali okamžite políciu a na miesto poľutovaniahodného incidentu dorazili štyria jej príslušníci, ktorí päťdesiatdvaročného Iračana vytiahli z vody a zatkli. Hovorca miestnej polície Ulrich Löhe denníku potvrdil, že prebieha vyšetrovanie. Dievčatká síce muž neznásilnil, ale aj tak im traumatická skúsenosť spôsobila šrámy na duši. Yvonne a Michael P. uvažujú, že využijú ponúkanú psychologickú pomoc, pretože ich dcéra na to všetko ešte stále nemôže zabudnúť.

    „Chceme apelovať na rodičov, aby na plaváreň chodili s deťmi a dávali na nich veľký pozor. Aj my sme si rozhodne nemysleli, že by sa našej dcére mohlo niečo také hrozné stať,“ cituje matku jednej z obetí sexuálneho obťažovania Rheinische Post a uvádza, že k podobnému prípadu došlo pred niekoľkými dňami aj na plavárni v Essene. Tam mali obťažovať dvanásťročné a trinásťročné dievčatá dvaja žiadatelia o azyl zo Sýrie vo veku dvadsať a dvadsaťštyri rokov, na ktorých už bol vydaný zatykač.

    Sexuálne obťažovanie na nemeckých plaveckých štadiónoch však bohužiaľ nie je nič nové a prebieha prakticky po celej krajine. Tento rok v januári preto napríklad poslanci v meste Bornheim zakázali vstup do bazéna mužskému osadenstvu tunajšej utečeneckej ubytovne. Návštevníčky bazéna sa totiž dlhodobo sťažovali na obťažovanie zo strany mužských utečencov. Na konci uplynulého mesiaca zase regióny okolo Bodamského jazera pripravili špeciálnu kampaň proti sexuálnemu obťažovaniu na plaveckých štadiónoch.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -