Popravil poddaných kanónom. Severokórejský diktátor sa poriadne rozzúril. Neuveríte prečo

    0
    Severekórejský diktátor Kim Čong-un (Autor: SITA)

    Kim Čong-un nariadil popravu dvoch vysokých úradníkov. Nástrojom na vykonanie celého činu sa stal protilietadlový kanón. Podobný typ popravy bol pomocou satelitných snímok zaznamenaný už v roku 2015. Podľa juhokórejských médií prišli o život Ri Yong-jin a Hwang Min.

    Nech to znie akokoľvek absurdne, prvý z popravených sa previnil spánkom. Yong-jina premohla únava počas schôdze s hlavou krajiny. To bola evidentne jeho osudová chyba. Kim Čong-una spánok jeho podriadeného zrejme rozzúril do biela, pretože vydal rozkaz na jeho popravu. Yong-jin pritom nebol žiadne béčko, ale vysokopostavený úradník v ministerstve školstva.

    Druhým z previnilcov sa stal bývalý minister poľnohospodárstva Hwang Min. Ten sa mal previniť politickými názormi, ktoré údajne podkopávali samotného Kim Čong-una. O akú politiku presne išlo, sa zistiť nepodarilo. Na popravu bola vybraná naozaj netradičná metóda, protilietadlové delá. Trest vykonali na území vojenskej akadémie neďaleko Pchjongjangu. O poprave informoval portál The Telegraph

    - Reklama -