Majú nás plné zuby? Nemecká tlač sa pustila do migračnej politiky stredoeurópskych vlád

    0
    Robert Fico, nemecká kancelárka Merkelová, poľská premiérka Szydlová, maďarský premiér Orbán a český premiér Sobotka (Autor: TASR)

    “Najmä na východe kancelárka zistila, že Európska únia nie je spoločenstvom hodnôt, ale účelovým spolkom vedeným národnými záujmami,” napísal denník Hessische Niedersächsische Allgemeine.

    Celý text je TU.

    V azylovej politike je vraj Merkelová znova izolovaná a pôsobí ako prosebník. “Jej východoeurópski kolegovia radi hovoria o – spoločných – programoch napríklad proti nezamestnanosti. Iste, z nich títo vyzobávači hrozienok ťažia. O kvótach na prijímanie utečencov ale nechcú vedieť nič. To už si český premiér Sobotka vyprosuje akékoľvek zasahovanie a maďarský premiér Orbán oznamuje budovanie nových hraničných valov,” dodáva denník.

    Kancelárka si vraj pri návšteve východnej Európy vôbec neodpočinula, napísal denník Nürnberger Zeitung. “Nemecká migračná politika tam naráža nielen na výhrady vo veľkej časti verejnosti, ale aj vo vládach. Spoločnú stratégiu tak v súčasnosti nie je nikde vidieť. Téma utečencov až príliš zatieňuje ostatné oblasti politiky,” uviedol denník vychádzajúci v bavorskom Norimbergu.

    - Reklama -