Do Trumpa sa pustila aj speváčka Cher. Podľa nej je ako Hitler

    0
    Cher (Autor: TASR)

    Speváčka, ktorá ma na chrbte už sedem krížikov, vystúpila so svojím prejavom na podporu Clintonovej v americkom meste Provincetown v štáte Massachusets. Viac ako na politický sa však speváčkin príhovor podobal na humoristické vystúpenie. „Táto baba je drsnejšia ako čínska algebra,“ povedala Cher na adresu Clintonovej. Podľa nej Clintonová možno nie je najlepšia rečníčka na svete, má však dobrý volebný program.

    Clintonová vraj svoju energiu zbytočne spotrebúva na hádky so svojím oponentom, ktorý je „po*ebaný idiot“. Trumpa Cher tiež otvorene nazvala rasistom a homofóbom. Jeho slogan Urobme Ameriku opäť veľkou je podľa Cher len zásterka pre inú rozporuplnú myšlienku. „Myslí tým Chceme aby Amerika bola heterosexuálna a biela,“ vyhlásila podľa New York Times speváčka.

    Cher divákov, ktorí tiež prišli podporiť Hillary Clintonovú, upozornila, že podobné slogany používali aj diktátori v minulosti. „Mám na mysli despotov ako Stalin či Hitler, ktorí vyhlasovali niečo podobné. Urobme Nemecko opäť veľkým, vyhlasoval Hitler v čase, keď nemecká marka dosahovala hodnotu 25 centov,“ pokračovala Cher.

    Speváčka sa vyjadrila aj k dianiu vo Veľkej Británii. „Pozrite sa na brexit, títo ľudia sami so sebou poriadne vybabrali, lebo boli nahnevaní a mysleli si, že horšie to už nebude,“ povedala Cher a skritizovala aj Nigela Faraga či Borisa Johnsona.  

    - Reklama -