Na kravaty a horalky poslanci frflú. Ale že sa im začínajú zlaté časy, nepovedali

    0
    Rokovacia sála NR SR počas ustanovujúcej schôdze pre VII. volebné obdobie (Autor: SITA)

    Svoju účasť na rokovaní v parlamente potvrdzujú poslanci podpisom na začiatku danej schôdze, ale aj na jej konci. V prípade, že vládna väčšina schváli novelu rokovacieho poriadku, začnú sa naši zákonodarcovia podpisovať už iba pred samotným začatím schôdze. Podpredseda parlamentu Martin Glváč, ktorý je tiež podpísaný pod návrhom novely, tvrdí, že poslanci sociálnych demokratov „blicovať“ nebudú. „To sa týka skôr opozičných poslancov. My ako koalícia musíme zachovávať väčšinu v parlamente. Dôležitá je účasť na hlasovaniach. Nevidím v tom teda žiaden problém,“ povedal Glváč pre Aktuality.sk.

    Rovnako poslanec z OĽaNO-NOVA Richard Vašečka sa vyjadril, že aj poslanci z ich hnutia budú chodiť na rokovania rovnako ako doteraz. „Pokladáme za normálnu vec, že sa zúčastňujeme rokovania parlamentu,“ uviedol.

    Chystané zmeny v rokovacom poriadku sa od začiatku boria s ostrou kritikou opozičných strán. Predseda parlamentu Andrej Danko však všetky výhrady odmieta. Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár sa vyjadril, že požaduje elementárnu spravodlivosť a rovnaký meter pre každého diskutujúceho. „Všetci si máme byť rovní, len pán Danko a členovia vlády chcú byť rovnejší. Toto nie je ani slušné a ani demokratické,“ uzavrel.

    - Reklama -