Fabulujete, nemáte žiadny dôkaz. Kaliňák zaútočil zostra na novinárku

    0
    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) (Autor: TASR)

    Na otázku, či sa nechystá odstúpiť, minister vnútra odpovedal: „Pána Matoviča sa ani len neopýtate, kde má účtovníctvo, ktoré zničil pred príchodom daňovej kontroly, a v súvislosti s mojou osobou nikto z vás ani len nepovedal, že som porušil zákon, a to už nehovorím ani o spáchaní trestného činu.“ Kaliňák tiež vyhlásil, že nevidí porušenie zákona v tom, že od človeka, ktorý je momentálne prešetrovaný v súvislosti s daňovými operáciami, kúpil obchodný podiel na dome, v ktorom aj býva.

    Kaliňák podľa svojich slov o nedotiahnutom vyšetrovaní Bašternáka v roku 2014 informácie nemal. „Neexistuje vyšetrovateľ, ktorý by mohol povedať, na rozdiel od pána Lipšica, že by som s ním hovoril alebo tlačil na neho,“ vyhlásil smerák a dodal, že ako minister do vyšetrovania zasahovať nemôže.

    Dáva si pozor

    Rovnako vraj nemá ani informácie o vyšetrovaní prokurátora Špirka, ktorý bol zodpovedný za prešetrenie kauzy Bašternák. „Dávam si v poslednom čase veľký pozor, aby som o týchto informáciách vedel čo najmenej,“ vyhlásil Kaliňák, ktorý popiera, že by obchodný podiel na nehnuteľnosti kúpil od Bašternáka pod cenu. V súvislosti s podozrivými nákupmi bytov vzápätí dáva do pozornosti napríklad kauzu s bytom Jána Figeľa či Daniela Lipšica.

    Minister vnútra podľa svojho názoru v konflikte záujmov nie je. „Keby som mal vyšetrovaciu kompetenciu, tak by sme to mohli pripustiť, ale keďže neexistuje možnosť namietnuť ani nič podobné, tak nie som,“ povedal Kaliňák a dodal: „Nikdy som nemohol do vyšetrovania zasahovať ani som nezasahoval.“

    Kríza sa vraj nekoná

    Minister vnútra tiež podľa svojich slov nemá pocit, že v Smere je vďaka kauze problém a opakovane sa redaktorky Denníka N pýta, v čom konkrétne porušil zákon. Kríza v Smere podľa neho nie je. “Fabulujete. Vo všetkých týchto prípadoch neviete ani raz povedať, že by ste mali dôkaz, indíciu, že by som niekedy nejako porušil zákon,” obhajuje sa Kaliňák. Problémy nepripúšťa ani vo vyšetrovaní. „Videli ste ma za desať rokov, za pätnásť rokov, čo som v politike, že by som niekedy spochybnil nejaké vyšetrovanie?“ pýta sa Kaliňák.

    Na otázku, či sa zúčastnil na svadbe Ladislava Bašternáka, minister vnútra odpovedať odmietol.

    Zdroj: YouTube/Denník N

    - Reklama -